Hot News
ONU, la 75 de ani. Mesajul președintelui Putin
20/10
Ambasada rusă a comentat alegațiile incorecte ale ziarului The Times
20/10

Pompeo a avertizat România în legătură cu ”influența nocivă a Rusiei”

Washington. Mike Pompeo și Bogdan Aurescu/ Foto: ZiarulNational.md

Secretarul de Stat al Statelor Unite, Mike Pompeo, l-a avertizat pe ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, în legătură cu ”influența nocivă a Rusiei”, relatează RIA Novosti.

În plus, el i-a atras atenția omologului său din România că o influență similară o exercită inclusiv China. Pompeo a făcut aceste declarații la Washington, în cadrul unei întrevederi comune cu Bogdan Aurescu.

”Secretarul de Stat Pompeo a confirmat îngrijorarea Statelor Unite legată de creșterea propagandei și a influenței nocive a Chinei comuniste și a Rusiei, precum și a acoliților acestora”, se arată în comunicatul Departamentului de Stat.

Gazeta.ru subliniază, în context, că Rusia a respins, în repetate rânduri, acuzațiile privind tentativele de amestec în procesele democratice din diferite țări. Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a arătat că nu există dovezi în acest sens.

Venind în completare, publicația ”Vzgliad” precizează că Pompeo și Aurescu au analizat, în cadrul întâlnirii lor de la Washington, modernizarea reactoarelor de la centrala nucleară Cernavodă, colaborarea în domeniul militar, securitatea energetică din Europa, extracția de gaze naturale din Marea Neagră și ”eforturile comune de dezvoltare a unor rețele G5 sigure”.

1 Comment

  1. Basarabeanu spune:

    Bogdan Aurescu a fost in America si sa întîlnit cu Pompeo ce sa faca după alegeri in Republica Moldova,Nariskin este la datorie și o sa le dejoace planul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2958070