Hot News
Foreign Affairs: SUA nu au dreptul să conducă întreaga lume
19/10
Primarul Moscovei: Nu se pune problema interdicției de circulație
19/10

Ambasada SUA la Kiev a exclus achiziționarea, de către Ucraina, a vaccinului rusesc

Însăcinata cu afaceri ad-interim a SUA în Ucraina, Christina Queen și șeful Ministerului Sănătății al Ucrainei, Maksim Stepanov/ Foto: Facebook

Ucraina nu va cumpăra vaccinul rusesc pentru Covid-19, a declarat Ambasada SUA la Kiev, pe pagina sa de Facebook.

Misiunea diplomatică a declarat că însărcinata ad-interim cu afaceri a SUA în Ucraina, Christina Queen, a organizat o “cină colegială constructivă” cu șeful Ministerului Sănătății al țării, Maksim Stepanov, pentru a discuta despre lupta împotriva coronavirusului și reformele din sectorul sănătății.

“Ucraina nu va cumpăra vaccinul rusesc împotriva Covid-19, care nu a trecut testele clinice pentru siguranță!” – au declarat oficiali ai ambasadei, în urma întâlnirii cu Stepanov.

Anterior, șeful Ministerului Sănătății din Ucraina nu excludea posibilitatea de a achiziționa un vaccin împotriva coronavirusului, din Rusia, dacă este aprobat de OMS, dar, ulterior, a spus că nici nu merită să discutăm această posibilitate, deoarece, potrivit acestuia, nu a trecut anumite etape ale studiilor clinice.

Săptămâna trecută, liderul Consiliului politic al Partidului ”Platforma Opoziției – Pentru Viață”, Viktor Medvedciuk, la o întâlnire cu președintele Vladimir Putin, a cerut să ia în considerare posibilitatea de a furniza Ucrainei vaccinul rusesc împotriva Covid-19. Șeful statului a răspuns că acest lucru este posibil, dar este necesar să fie discutată problema cu experții ucraineni și să fie primită o cerere oficială de la Kiev.

Medvedciuk a declarat că a testat singur vaccinul rusesc. Cu toate acestea, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a sfătuit oamenii să nu creadă astfel de afirmații, ci să aștepte “adevăratul vaccin”, promis de Uniunea Europeană.

În august, Ministerul Sănătății din Rusia a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea Covid-19, dezvoltat de Centrul de Cercetare  ”N.Gamaleia” din Moscova. A fost numit ”Sputnik V”. Studiile clinice post înregistrare ale substanței au început la Moscova, la 7 septembrie, iar primii participanți au fost vaccinați la 9 septembrie. În total, 40.000 de voluntari sunt implicați în studiu; 10.000 dintre ei vor primi un placebo.

Miercurea trecută, a fost înregistrat un alt vaccin rusesc, ”EpiVakCorona”, care a fost dezvoltat la Centrul ”Vektor” din Novosibirsk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931375