Hot News
Ministerul Sănătății: Posibilele consecințe ale Covid-19 pentru femeile însărcinate
15/10
Dmitri Peskov
Kremlinul vrea dialog cu Occidentul, dar ”tangoul nu se dansează de unul singur”
15/10

Pușkov a explicat ultimatumul dat de Tihanovskaia lui Lukașenko

Aleksandr Lukașenko versus Svetlana Tihanovskaia/ Colaj: profile.ru

Senatorul Aleksei Pușkov a criticat ultimatumul dat de fostul candidat la președinția Republicii Belarus, Svetlana Tihanovskaia și a apreciat că cerințele ei ar putea fi un semnal pentru Europa, scrie RIA Novosti.

”Ultimatumul dat de Tihanovskaia pare un gest de disperare sau o acțiune de PR; este clar că Lukașenko nu va pleca”, a scris politicianul rus pe Twitter.

Pușkov a subliniat, totodată, că opoziția belorusă nu se află acum în poziția de a lansa revendicări. ”Principalul scop al acestui pas este de a obține înrăutățirea lucrurilor, pentru a determina Europa să adopte măsuri dure în privința lui Lukașenko”, a apreciat senatorul.

Tihanovskaia i-a dat un ultimatum președintelui belorus, Aleksandr Lukașenko, avertizând că, dacă nu îl respectă, în țară vor izbucni proteste în masă, o grevă națională în întreprinderi, drumurile vor fi blocate, iar vânzările în magazinele de stat se vor prăbuși.

Ea a declarat că, până la 25 octombrie, autoritățile statului trebuie să îndeplinească următoarele revendicări ale opoziției: ”Lukeșanko trebuie să-și anunțe retragerea. Violențele de pe străzi trebuie să înceteze total. Toți deținuții politici trebuie eliberați”.

Procuratura Generală și Comitetul de Investigații ale Republicii Belarus au luat act de aceste declarații, cele două instituții precizând că ar putea demara verificări.

1 Comment

  1. Basarabeanu spune:

    Acum Lukasenko ia dat „ultimatum”daca Tihanovskaia se întoarce în țară natală este data in urmarire si va fi arestata,așa le trebuie celor ce vor sa răstoarne regimul Lukasenko ales de marea majoritate populație .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940099