Hot News
Putin a anunțat înregistrarea celui de-al doilea vaccin anti-Covid
14/10
Pușkov a explicat ultimatumul dat de Tihanovskaia lui Lukașenko
15/10

Ministerul Sănătății: Posibilele consecințe ale Covid-19 pentru femeile însărcinate

Foto: lenta.ru

Noul coronavirus le poate provoca avort spontan femeilor însărcinate. Despre aceste posibile consecințe ale bolii Covid-19, provocate de noul coronavirus, a informat principalul specialist în reproducere al Ministerului Sănătății al Rusiei, Oleg Apolihin, relatează Rambler.

El a explicat că la deleția (ștergerea, dispariția unui fragment de le nivelul unui cromozom, n.r.) cromatinei spermatozoizilor, fătul se dezvoltă până la un anumit moment, după care se produce avortul spontan. Specialistul a arătat că problema nu a fost observată, fiind în fundalul ”agitației principale”.

Aceste modificări sunt puse pe seama influenței pe care o exercită noul coronavirus asupra fertilității masculine. Astfel, spermatozoizi separați se pot lipi între ei sau cu alte componente ale materialului seminal, motiv pentru care nu se pot deplasa și fertiliza ovulul, fapt ce-i poate afecta pe cei ce-și doresc copii.

Rambler amintește, în context, declarația ministrului Sănătății al Rusiei, Mihail Murșako, potrivit căruia, în Rusia, situația generată de răspândirea noului coronavirus devine deosebit de tensionată. Ministrul a arătat că nu toți cetățenii respectă recomandările impuse pentru lupta împotriva noului virus și a subliniat că respectarea lor va permite minimalizarea riscurilor pentru țară și economie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940144