Hot News
Elevii claselor 6-11 din Moscova vor trece la învățământul la distanță
14/10
Putin a anunțat înregistrarea celui de-al doilea vaccin anti-Covid
14/10

Ministerul rus de Externe a răspuns declarației SUA privind START-3

Foto: Ministerul Apărării al Rusiei

Statele Unite își prezintă cele dorite drept o realitate, vorbind despre realizarea unei înțelegeri “principiale” și ca ”între gentlemeni” cu Rusia, în privința Tratatului pentru limitarea armelor strategice ofensive (START-3), care prevede o reducere a arsenalelor armelor strategice nucleare desfășurate, a declarat ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, ca răspuns la declarația trimisului special al președintelui SUA pentru controlul armelor, Marshall Billingslea.

Anterior, Billingslea a spus că Statele Unite sunt gata să prelungească Tratatul START-3 dacă Moscova și Washingtonul își vor îngheța arsenalele nucleare. El a exprimat, de asemenea, speranța că acest “acord ca între gentlemeni” va fi aprobat de Parlamentul Rus. Trimisul special a anunțat, de asemenea, că Washingtonul a ajuns la o înțelegere “principială” cu Moscova și că este pregătit pentru încheierea acestuia “chiar și mâine”.

“Washingtonul prezintă cele dorite drept o realitate. Trebuie să studieze cu atenție cele două documente rusești, pe care le au la îndemână. Acolo se spune totul”, îl citează, pe Riabkov, Interfax. În plus, viceministrul a considerat propunerea SUA de a îngheța armele tactice ale Rusiei inacceptabilă pentru Rusia, în legătură cu prelungirea START-3.

Publicația Axios, care citează o sursă, a anunțat intenția liderului american, Donald Trump, de a încheia acordul respectiv, cu Moscova, înainte de alegerile prezidențiale din Statele Unite, care sunt programate pentru 3 noiembrie.

Reamintim că la mijlocul lunii septembrie, Moscova, prin vocea ministrului adjunct al Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Riabkov, a declarat că nu este gata să prelungească tratatul privind armele strategice ofensive, în condițiile înaintate de Washington.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940216