Hot News
Rusia expulzează doi diplomați bulgari
12/10
Vaccinul ”Sputnik V”. Producția în masă, lansată până la sfărșitul lunii octombrie
13/10

Popova, despre al doilea vaccin rusesc anti-Covid

Anna Popova, șefă a Rospotrebnadzor/ Foto: RIA Novosti

Șefa Rospotrebnadzor (Protecția Consumatorului, n.r.), Anna Popova, a vorbit, într-o discuție cu jurnaliștii cotidianului ”Rossiiskaia Gazeta”, despre vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de Centrul de Virusologie și Biotehnologie ”Vektor”, din Novosibirsk, relatează RT.

”După părerea noastră, vaccinul dezvoltat de oamenii de știință de la Centrul Național ”Vektor”, unitate ce aparține agenției  Rospotrebnadzor, este mai potrivit persoanelor de vârstă înaintată, persoanelor cu boli cronice”, a explicat Popova.

Potrivit precizărilor sale, ”este vorba despre un vaccin sintetic, ce nu conține nici proteină vie naturală, nici vreun fragment de virus, adică proteina de pui nu are nici o legătură cu acest produs”.

Popova a arătat că pentru acest vaccin ”s-a folosit o proteină-purtătoare sintetizată artificial, la care au fost atașate trei peptide – copii, ”construite” prin metoda ingineriei genetice ale particulelor de virus, elemente ce provoacă, de altfel, răspunsul imunitar la om”. Și care, a adăugat Popova, ”sunt absolut stabile și neschimbate, ceea ce asigură absența reactogenității vaccinului”. ”Vaccinul nu antrenează nici un fel de reacție alergică”, a subliniat Popova, adăugând că ”acest lucru a fost verificat în toate etapele testelor preclinice pe animale și, ulterior, în faza finală de testare cu participarea voluntarilor”.

Recent, Popova a anunțat că, după ce și-a administrat vaccinul dezvoltat de Centrul ”Vektor”, organismul ei a început să producă anticorpi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931376