Hot News
În Rusia a început al doilea val al pandemiei de coronavirus
28/09
Pușkov l-a susținut pe Macron într-o dispută cu Lukașenko privind demisia
28/09

Ucraina: simbolistica nazistă redivivus (VIDEO)

Foto: Izvestia

În Ucraina a fost anulată decizia instanței care a recunoscut simbolurile diviziei SS “Galicina” ca fiind naziste.

Cea de-a 6-a Curte de Apel din Kiev a anulat decizia primei instanțe privind recunoașterea simbolurilor naziste ale celei de-a 14-a divizii SS “Galicina” (Galiția – n.r.), se spune într-un comunicat, publicat la 23 septembrie pe site-ul instanței.

“Completul de judecători al celei de-a 6-a Curți de Apel din Kiev a anulat decizia instanței de fond”, se arată în mesaj.

Motivele anulării vor fi publicate “după pregătirea textului integral al deciziei”, a menționat instanța. O plângere împotriva deciziei primei instanțe a fost depusă de Institutul Memoriei Naționale a Ucrainei, informează ziarul ”Izvestia”.

Anterior, la 27 mai, Curtea administrativă de la Kiev a recunoscut simbolurile celei de-a 14-a divizii SS “Galicina” ca fiind naziste și a interzis, de asemenea, utilizarea și promovarea acestora.

Militanții diviziei SS “Galicina” au fost implicați în acțiuni punitive și în masacrele împotriva populației civile din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei (1941-1945).

VIDEO-ul se refera la decizia primei instanțe, care a recunoscut simbolistica celei de-a 14-a divizii SS ”Galicina” drept nazistă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2958006