Categories: MilitarRusia si lumea

Azerbaidjanul a anunțat o contraofensivă în Karabah

Ministerul Apărării al Azerbaidjanului a anunțat o amplă contraofensivă militară în Nagorno-Karabah, a anunțat instituția într-o postare pe site-ul său oficial, relatează Lenta.ru.

”Pentru a preîntâmpina orice eventuale acțiuni din partea forțelor armate ale Armeniei și pentru a asigura securitatea populației civile, Comandamentul Armatei Azerbaidjanului a decis să declanșeze o operațiune de contraofensivă a trupelor noastre, pe toată lungimea frontului”, a precizat respectivul comunicat.

Potrivit informațiilor Ministerului Apărării al Azerbaidjanului, au fost distruse 12 unități de sisteme antirachetă ”Osa” din dotarea subunităților de apărare antiaeriană a Armeniei. Aceeași sursă a menționat, de asemenea, că personalul și subunitățile de tancuri, precum și dronele au descoperit ”un număr important de oameni, obiective militare și tehnică de luptă ale forțelor armate ale Armeniei” și le distrug.

Ministerul a confirmat, de asemenea, că un elicopter de luptă aparținând aviației militare a Azerbaidjanului a fost doborât în direcția Terter. Toți membri echipajului sunt în viață.

Anterior, secretarul de presă al ministerului armean al Apărării, Șușan Steptanian, a anunțat că forțele armene au doborât în Nagorno-Karabah două elicoptere și trei aparate de zbor fără pilot aparținând armatei azere.

Duminică dimineață, Ministerul Apărării al Azerbaidjanului a anunțat că Forțele Armate ale Armeniei au deschis focul asupra așezărilor de pe linia de contact din Nagorno-Karabah. S-au înregistrat mai multe persoane decedate în rândul civililor.

Premierul Armeniei, Nikol Pașinian, a declarat că avioane de luptă ale Forțelor Aeriene Militare ale Azerbaidjanului au lansat un atac în direcția Karabah.

Lenta.ru menționează că, în 1991, Nagorno-Karabah, regiune cu populație majoritar armeană, și-a proclamat independența față de Azerbaidjan. Baku a încercat să recupereze zona prin forță și a izbucnit războiul. În 1994, Azerbaidjanul, Armenia și nerecunoscuta Republică Nagorno-Karabah au semnat, cu medierea Rusiei, un protocol de armistițiu. Periodic, la granița dintre Armenia și Azerbaidjan au loc acțiuni militare. În iulie anul curent, aici a avut loc o ciocnire militară, la circa 300 kilometri de Karabah. În total, 13 oameni și-au pierdut viața.

owner

View Comments

  • Rusia ar trebui sa intervină în acest conflict deorece face parte din teritoriul fostului URSS.Rusia își păstrează fostele regiuni sub tutele lui Putin si sa îi îndemne la pace

Recent Posts

Ucraina vorbește despre arme nucleare proprii, dar nu are cu ce să le facă

Autoritățile ucrainene analizează la modul serios posibilitatea de a redobândi arme nucleare, afirmă publicația Bild,…

2 ore ago

Putin, pentru un acces mai mare al rușilor la practicarea sportului

56% dintre ruși fac sport în mod regulat, a declarat președintele rus Vladmiir Putin la…

3 ore ago

Ucraina nu a deținut niciodată arme nucleare

Fals: Ucraina este singura țară care și-a dat armele nucleare, a declarat, la summitul UE,…

4 ore ago

Proiect ce interzice propaganda publică a persoanelor care aleg să nu aibă copii

Duma de Stat, Camera Inferioară a Parlamentului rus, a adoptat în primă lectură un proiect…

4 ore ago

Presa: Condiția Occidentului pentru primirea Ucrainei în NATO

Pentru a adera la NATO, Ucraina trebuie să aibă o frontieră de stat bine stabilită,…

o zi ago

Zaharova, despre „planul victoriei” lui Zelenski: Spume sângerii pe buzele unui neonazist

„Planul victoriei” elaborat de Volodimir Zelenski reprezintă o isterie și un set de sloganuri fără…

o zi ago

This website uses cookies.