”Astfel de decizii vor frâna și îngreuna posibilitatea de a purta un dialog între aceste state și Belarus”, a comentat reprezentantul Kremlinului situația creată.
Peskov a subliniat, de asemenea, că autoritățile de la Kremlin nu salută astfel de decizii care, ”în general, vin în contradicție cu dreptul internațional”. În egală măsură, a continuat politicianul, poziția țărilor europene nu va influența ”starea actuală și perspectivele dezvoltării ulterioare a relațiilor dintre Rusia și Belarus”.
La alegerile prezidențiale din 9 august, Aleksandr Lukașenko a strâns, potrivit datelor oficiale ale Comisiei electorale centrale a Republicii Belarus, peste 80% dintre voturi, în timp ce principalul contracandidat, liderul opoziției, Svetlana Tihanovskaia, aflată acum în străinătate, a cumulat 10,1%. Imediat după anunțarea primelor rezultate preliminare, în seara zilei de 9 august, în Belarus au izbucnit acțiuni de protest, ce continuă și în prezent, în special la Minsk. De atunci, au fost reținute peste 250 de persoane.
La 24 septembrie, la o zi după preluarea oficială de către Lukașenko a funcției de șef al statului, în cadrul unei ceremonii nemediatizate, Uniunea Europeană a anunțat că nu recunoaște legitimitatea lui Lukașenko, poziție adoptată anterior de Statele Unite. În același timp, Ministerul de Externe al Chinei a declarat că autoritățile oficiale de la Beijing îl susțin pe Lukașenko.
Simonian: Ofițerul Bennett ar fi putut fi ucis pentru vorbele despre situația din Ucraina Fostul…
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
This website uses cookies.
View Comments
Dacă Rusia recunoaște legitimitatea alegerilor din Belarus este de ajuns. Lukasenko este Președinte nu este contestat de toata tara cum spuneau alți din afara Belarus.asa sa întîmplat in Romania cum se putea întîmplă și cu industria si uzinele si fabricile conduse de Lukasenko Ambasadorul De externe Bogdan Aurescu a romaniei sa implicat și el de parca noi români o ducem mai bine după treizeci de ani de la așa numita revoluție
Da ministerul de externe Roman sa implicat cu suma de o sută de mii euro in Belarus după ce a recunoscut chiar Bogdan Aurescu.se poate ca suma sa fie mai mare doar atît a putut sa recunoasca Aurescu