Categories: Rusia de azi

Kremlinul este gata să-l ajute pe Navalnîi cu asistență medicală în străinătate

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat, referindu-se la otrăvirea fondatorului Fundației Anticorupție (FBK), Aleksei Navalnîi (în imagine), că autoritățile de la Kremlin sunt gata să ajute cu asistența medicală necesară și cu trimiterea pacientului în străinătate, în condițiile în care granițele sunt închise, relatează cotidianul RBK.

”Dacă se vor adresa Kremlinului, Ministerului Sănătății, altui departament, desigur că vom fi gata să analizăm cât se poate de operativ orice astfel de solicitări, dacă vor fi trimise”, a spus Peskov.

Potrivit spuselor sale, Kremlinul este la curent cu faptul că pentru Navalnîi ”au fost cooptați cei mai buni medici”, că se folosesc metode de telemedicină pentru organizarea de consilii medicale cu specialiști din Moscova. ”Ca oricărui cetățean al țării, îi dorim însănătoșire grabnică”, a subliniat Peskov.

Navalnîi s-a simțit rău, joi, în timpul zborului de la Tomsk la Moscova, comandantul avionului de linie luând decizia de a efectua o aterizare de urgență la Omsk. Navalnîi a fost dus imediat la Spitalul de urgență nr. 1 din localitate și internat la terapie intensivă, unde a intrat în comă.

Purtătoarea de cuvânt a politicianului, Kira Iarmîș, care se afla cu acesta în avion, a apreciat că Navalnîi ar fi putut fi otrăvit cu o substanță pusă în ceaiul pe care l-a consumat într-o cafenea din aeroport. Compania aeriană S7 a anunțat că, la bordul avionului, Navalnîi nu a mâncat și nu a băut nimic.

Potrivit medicului Iaroslav Așihmin, care îl observă pe Navalnîi din 2013, se poartă discuții privind transferul politicianului în Europa, pentru a fi tratat acolo. Printre variante, el a menționat spitale din Hanovra și Strasbourg, unde există ”o foarte bună școală de toxicologie”.

Medicul-șef adjunct al spitalului din Osmk unde este internat politicianul, Anatoli Kalinincenko, a declarat că starea pacientului este stabilă. El este cuplat la aparatul de ventilație artificială a plămânilor. ”Starea este stabilă. Continuăm terapia intensivă”, a spus el.

owner

Recent Posts

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

15 ore ago

Doar China are mai mult: Kremlinul a explicat de ce Rusia crește efectivul armatei

Pe 16 septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul privind creșterea efectivului uman al…

16 ore ago

Politico: Zalujnîi a considerat o aventură invadarea Regiunii Kursk

Înainte de operațiunea Ucrainei în Regiunea Kursk, fostul comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei,…

18 ore ago

Tokaev i-a spus lui Scholz că Rusia este de neînvins

Din punct de vedere militar, Rusia este de neînvins, a declarat președintele Kazahstanului, Kassîm-Jomart Tokaev,…

19 ore ago

„Planul lui Trump pentru Ucraina” mulțumește prin adecvare

Dmitri BAVÎRIN, Vzgliad Promisiunea lui Donald Trump de a pune capăt conflictului militar din Ucraina…

o zi ago

Expert militar: Rusia are o armă secretă non-nucleară care face orașele praf și pulbere

Pe lângă armele nucleare, Rusia este capabilă să facă inamicul praf și pulbere cu alte…

2 zile ago

This website uses cookies.