Hot News
Polonia: UE trebuie să ofere Belarusului o alternativă la Rusia
18/08
Cum se va redresa economia Rusiei
19/08

Rușii au rămas fără mașini

Foto: RIA Novosti

Creșterea cererii pentru mașini noi, după perioada de carantină impusă ca măsură de stopare a răspândirii noului coronavirus, a provocat un deficit de autoturisme pe piața de desfacere din Rusia, scrie agenția RIA Novosti, subliniind că deficitul se observă la toate brandurile auto.

Creșterea cererii pentru mașini noi după ridicarea restricțiilor, în luna iulie, este estimată de analiști la 7% pe an. Interesul ridicat pentru autoturisme a coincis nu doar cu ridicarea carantinei, dar și cu sezonul de concedii al întreprinderilor. Prin urmare, dealerii nu pot satisface solicitările clienților: modelul cerut nu se află pe stoc.

Deficitul a afectat, practic, toate marile branduri de profil: Mercedes, BMW, Audi, Cadillac, Volkswagen, Hyundai, Lada și altele. Șeful asociației dealerilor auto, Oleg Moseev, a declarat că situația astfel creată pe piața auto se va menține, în cel mai fericit dintre scenarii, până la toamnă și, în cel mai rău – până la sfârșitul anului.

”Brandurile mai greu accesibile și autovehiculele fabricate au ajuns în situația în care cererea sporită devine imposibil de onorat în intervalul unei perioade anume”, a explicat reprezentantul companiei ”Avtospețțentr”.

Analiștii consideră că, în acest context, se va ajunge inevitabil la o nouă reducere a vânzărilor care, cu timpul, ”ar trebui să își revină”. Dar, au precizat experții, multe depind de capacitatea de cumpărare a rușilor și de politica prețurilor a dealerilor auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940232