Categories: Economie

Experți ruși: Peste 50% dintre IMM-uri nu au avut pierderi în pandemie

Banca ”Otkrâtie” a evaluat influența crizei generate de noul coronavirus asupra întreprinderilor mici și mijlocii din Rusia. Conform datelor sondajului realizat printre antreprenori, mai mult de jumătate din companii (65%) fie au evitat pierderile în cel de-al doilea trimestru al anului, fie au închis perioada de referință cu profit.

Mediul de afaceri din Rusia a intrat într-un proces de redresare treptată, după epidemia de Covid-19. Cu toate acestea, situația pe piață rămâne instabilă, motiv pentru care orice exuberanță este prematură. 23% dintre companiile din sectorul IMM-urilor încă mai întâmpină dificultăți: scăderea comenzilor, datorii, etc. Într-un cuvânt, se luptă pentru ca afacerea să supraviețuiască. 19% descriu starea afacerii ca stabilă, iar 7% anunță chiar o creștere a profitului. 60% dintre companii și-au redus cifra de afaceri în timpul pandemiei, dar 40% anticipează o creștere a acestui indice, spre sfârșitul anului.

În același timp, în lunile mai și iunie s-a redus numărul companiilor care și-au întrerupt temporar activitatea (de la 33% la 21%); s-au reluat construcțiile și comerțul cu amănuntul, dar s-au redus considerabil afacerile din sectorul hotelier, al restaurantelor și în cel al industriei. A crescut ponderea companiilor (de la 4% la 9%) care au găsit o nouă nișă, cu precădere în educație și în transport.

Pe piață, scade nivelul de incertitudine – a scăzut ponderea companiilor care nu își pot prognoza perspectivele pentru următoarele șase luni (de la 39% la 31%), a crescut numărul celor care au de gând să-și dezvolte și să-și extindă afacerea (de la 18% la 24%).

La sondaj au participat clienții marilor bănci ale Rusiei – antreprenori individuali, șefi și proprietari de companii din sectorul IMM-urilor cu încasări de până la 3 miliarde de ruble pe an și cu până la 250 de angajați. Geografia studiului a inclus orașe cu o populație de la 100.000 de oameni în sus.

owner

Recent Posts

Răspunsul nostru nu este pentru Chamberlain*

Reprezentanta oficială a MAE rus, Maria ZAHAROVA și consilierul principal al departamentului de informație și…

8 ore ago

Putin: Plan de acțiuni în cazul în care Occidentul aprobă atacuri asupra Rusiei

Rusia demonstrează Occidentului care se gândește cum să ajute mai departe Ucraina, că este pregătită…

16 ore ago

Minus unu, minus doi….

Deci, prin decret special al președintelui Ucrainei, a fost demis din funcția sa de comandant…

17 ore ago

Volodin: Acțiunile Parlamentului European duc la un război nuclear global

Apelul adresat de Parlamentul European țărilor UE de a permite Kievului să atace teritoriul Federației…

19 ore ago

Putin: Trebuie acoperit întreg necesarul de drone al armatei

Rusia trebuie să acopere la capacitate maximă necesarul de aparate de zbor fără pilot al…

19 ore ago

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

2 zile ago

This website uses cookies.