Hot News
Rusia răspunde la apelul lui Macron de a sprijini protestele din Belarus
17/08
”Disperarea președintelui Belarusului”. De ce l-a sunat din nou Lukașenko pe Putin
17/08

Microfon, în mașina atașatului militar al Rusiei în Olanda

Foto: TASS

În mașina de serviciu a atașatului militar al Rusiei în Olanda a fost descoperită aparatură de urmărire, a anunțat Ministerul de Externe al Rusiei, informează agenția Interfax.

În legătură cu acest incident, la minister a fost convocată împuternicita cu afaceri a Olandei în Rusia, Dominik Bakker-Kuhling, căreia i-a fost înmânat un protest ferm, subliniindu-se necesitatea ”de a fi adoptate toate măsurile ce se impun pentru a nu permite astfel de incidente, ce vin în dezacord cu prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice”.

”S-a arătat că astfel de acțiuni neprietenești fac și mai dificile și așa destul de complicatele relații bilaterale”, a precizat comunicatul MAE.
Interfax amintește că, în iulie anul curent, ministerul a catalogat drept o ”lovitură” dată relațiilor bilaterale decizia Olandei de a depune, la CEDO, o plângere interstatală împotriva Rusiei, în legătură cu avionul Boeing doborât deasupra regiunii Donețk, în 2014. Anterior, MAE rus a acuzat guvernul olandez că exercită presiuni asupra tribunalului în legătură cu acest proces și că politizează ancheta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940302