Categories: Rusia si lumea

Senatorul Konstantin Kosaciov: Rusia consideră G7 un format învechit

Rezoluția senatorilor democrați americani împotriva participării Rusiei la G7 este îndreptată împotriva președintelui Donald Trump, dar legiuitorii au omis faptul că, pentru Moscova, formatul ”celor șapte” este învechit și nu mai răspunde provocărilor momentului, a afirmat șeful Comitetului pentru afaceri internaționale al Consiliului Federației, senatorul Konstantin Kosaciov.

RIA Novosti amintește că un grup de senatori din partea Partidului Democrat a depus în Senatul Statelor Unite un proiect de rezoluție împotriva participării Rusiei la ședințele Grupului celor 7. Senatorii îl acuză pe președintele Trump că încearcă să normalizeze relațiile cu Federația Rusă.

”Este o inițiativă care ține strict de politica internă americană, chiar dacă în titlul rezoluției este menționat formatul multilateral G7, dar și țara noastră. Democrații încearcă să-l acuze pe Trump de o nouă ”trădare” a intereselor americane și de indulgență față de Rusia. În această inițiativă, nu există nimic altceva decât creșterea mizei în jocul electoral din SUA”, a apreciat politicianul rus.

În ceea ce privește ipotetica participare a Rusiei la G7, pentru început, congresmenii americani ar trebuie să încerce măcar să-și lărgească orizontul și să se intereseze care este părerea țării noastre în această chestiune, a adăugat Kosaciov.

”Iar, părerea noastră este binecunoscută – noi considerăm G7 învechit, un format care nu mai răspunde la provocările momentului. Prin urmare, este prea puțin interesant pentru Rusia și nu ar fi fost rău dacă legiuitorii naivi ai Partidului Democrat al SUA ar fi știut acest lucru, înainte să iasă cu inițiative lipsite de conținut”, a concluzionat politicianul.

owner

Recent Posts

Securitate eurasiatică, un laborator al multipolarității

Aleksandr IAKOVENKO, rectorul Academiei Diplomatice a MAE al Rusiei Diplomația rusă își sporește eforturile pentru…

4 ore ago

De ce Moscova nu dorește să poarte un dialog cu SUA despre START

Riabkov: Rusia a refuzat dialogul cu Statele Unite cu privire la New START din cauza…

7 ore ago

Szijjártó, despre un nou grup de soluționare a crizei ucrainene

Ungaria se va alătura grupului ”Prietenii Păcii”, creat la inițiativa Chinei și a Braziliei pentru…

7 ore ago

Riabkov: Rusia urmărește reacția Occidentului la modificarea politicii nucleare

Rusia urmărește reacția Occidentului la modificările aduse politicii nucleare, a declarat viceministrul de Externe Serghei…

8 ore ago

Serghei Lebedev: Apărarea aeriană a României a participat la respingerea atacului asupra orașului Izmail

Forțele de apărare antiaeriană ale României au participat la respingerea unui atac nocturn asupra orașului…

9 ore ago

Bankingnews: Pe lângă bomba nucleară, Putin are „tătucul tuturor bombelor”

Moscova are „tătucul tuturor bombelor” (din engleză, Father of All Bombs, FOAB), care este cea…

23 de ore ago

This website uses cookies.