”Evoluția indicelui a fost influențată, în mare măsură, de operațiunile sectorului bancar de reducere a nivelului de îndatorare față de nerezidenți. Semnificativ a fost, de asemenea, impactul reevaluării, ce a condus la o scădere substanțială a datoriei externe a tuturor sectoarelor economiei la sfârșitul primului trimestru al anului în curs, ca urmare a deprecierii rublei și a refacerii ulterioare și treptate a nivelului datoriei pe măsura reducerii volatilității de pe piața valutară și a întăririi valutei ruse”, se arată în comunicatul Băncii Centrale.
Între timp, șefa Băncii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina, a anunțat că instituția pe care o conduce consideră că mai este spațiu pentru reduceri ulterioare a dobânzii cheie. Ea a anunțat, de asemenea, că, de la începutul pandemiei, băncile au restructurat credite în valoare totală de 4,3 trilioane de ruble (53,7 miliarde de euro). ”După cum știți, în iunie am redus rata dobânzii cheie la 4,5%. Este un minim istoric. Iar, datele pe care le-am primit din momentul ultimei noastre decizii referitoare la dobândă, informații legate, în primul rând, de rata inflației pe luna iunie și începutul lunii iulie, confirmă că mai aveam spațiu pentru alte reduceri, pe viitor, a dobânzii cheie”, a spus ea.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.