Hot News
Corneliu Vlad: Rusia și SUA redeschid prudent dosarul dezarmării
02/07
Putin: Îi înțeleg pe cetățenii noștri care au votat împotrivă
02/07

Rusia a început să exporte un preparat împotriva coronavirusului

Foto: osnmedia.ru

Fondul pentru investiții directe (RFPI) și Grupul de companii Himrar au început să exporte preparatul Avifavir, pentru tratamentul împotriva noului coronavirus. În iunie, s-au efectuat livrări în Belarus și se pregătesc altele în Kazahstan, informează ”Kommersant”.

Potrivit publicației, în iunie au fost produse primele 100.000 de doze de Avifavir, mult peste volumul anunțat inițial, de 60.000 de doze. RFPI a precizat că întreprinderea mixtă înființată împreună cu Himrar și-a triplat producția, până la 300.000 de doze pe lună. În aceste condiții, poate fi acoperită cererea pentru Avifavir în Rusia și pot fi demarate livrările pe piața internațională.

”În iunie, preparatul a fost livrat în 35 de regiuni din toată Rusia, precum și în Republica Belarus. În curând, Avifavir va fi livrat și în Kazahstan, fiind deja convenite înțelegerile. În decurs de o lună, vor mai fi produse alte peste 100.000 de doze”, se precizează pe site-ul RFPI. De asemenea, se poartă negocieri în vederea unor livrări de Avifavir în țări din America Latină, CSI și Orientul Mijlociu. Potrivit directorului Fondului pentru investiții directe, Kirill Dmitriev, peste 50 de țări și-au manifestat interesul pentru Avifavir.

Ministerul Sănătății a aprobat Avifavirul în luna mai. La 11 iunie, RFPI și Himrar au furnizat primul lot al acestui medicament anti-Covid în spitalele din Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931377