Categories: Rusia de azi

Peste 77,93% dintre participanții la votul național au susținut modificările aduse Constituției Federației Ruse

Comisia Electorală Centrală (ȚIK) a procesat 99,99 la sută din protocoale și a publicat cele mai recente date despre rezultatele votului general din Rusia, care a avut loc miercuri, 1 iulie.

Rușii și-au exprimat opinia cu privire la modificările aduse Constituției Federației Ruse. Pentru ca modificările să intre în vigoare, mai mult de jumătate din alegători trebuia să le susțină, în timp ce pragul de participare nu a fost stabilit. “ȚIK a informat că, conform ultimelor date (după procesarea a 99,99 la sută din protocoale), peste 77,93 la sută dintre votanții au susținut modificările. Împotrivă s-au pronunțat 21,26 la sută dintre alegători”.

Toți observatorii și experții recunosc: nu au existat încălcări de procedură capabile să pună la îndoială rezultatele plebiscitului.

“Continuăm să monitorizăm situația, dar, nu există nici un motiv să spunem că, astăzi, ceva ar putea pune la îndoială rezultatul care va fi anunțat de Comisia Electorală Centrală”, a declarat coordonatorul grupului de lucru pentru monitorizarea votului la Moscova al Consiliului pentru Drepturile Omului, Igor Borisov. Potrivit acestuia, observatorii recunosc că votarea a fost organizată în mod clar, în ciuda multor inovații și a timpului de vot extins, precum și a capacității de a vota la distanță și la locul de reședință.

Prezentatorul TV Vladimir Pozner a menționat că nu a fost surprins de astfel de indicatori de votare a amendamentelor. Potrivit acestuia, 78%, pe ansamblul țării, corespunde realității, relatează Serviciul Național de Știri. Pozner consideră că pentru majoritatea rușilor a fost vorba nu atât de Constituție, cât de încrederea în președintele rus, Vladimir Putin.

Reamintim că votul general din Rusia a durat între 25 iunie și 1 iulie și s-a încheiat la ora 21:00, la Moscova. Numărarea voturilor s-a efectuat în toate cele șapte zile de votare. Prezența la vot a fost de 65 la sută.

Ultima oră: Comisia Electorală de pe lângă Ambasada Federației Ruse în România ne-a informat că în favoarea susținerii modificărilor aduse Constituției Rusiei s-au pronunțat 68,5 % dintre cetățenii ruși aflați de teritoriul României care, la 1 iulie, au participat la vot – o cifră destul de apropiată de rezultatul votării în Rusia, în ansamblu – 77,93%.

owner

View Comments

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

4 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

6 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

7 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

7 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

9 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.