Hot News
Despre votul general din Rusia privind aprobarea modificărilor la Constituția Federației Ruse/ Об общероссийском голосовании по вопросу одобрения изменений в Конституцию Российской Федерации
23/06
Parada militară, dedicată celei de a 75-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei – în direct de la Piața Roșie din Moscova, la ora 10:00
24/06

Parada Victoriei – atunci şi acum. Din însemnările astrologului Sergiu Bălan

24 iunie 1945. Moscova. Parada Victoriei în Piața Roșie/ Foto: mil.ru

Sergiu BĂLAN

Când spui Moscova, vizualizezi, automat, Piaţa Roşie. Şi, când vezi Piaţa Roşie, apare, imediat, imaginea mentală a coloanelor de militari care mărşăluiesc, a legendarelor T-34 care defilează pe fondul muzical al “Tri tankista”, a tehnicii militare de ultimă oră, a elegantelor şi puternicelor Mig-uri şi Suhoi lăsând în urma lor dâre de alb/albastru/roşu… Totul, într-o ordine perfectă. Şi, desigur, mulţimea participanţilor la evenimentul cel mai important din viaţa cetăţii şi a ţării – Parada Victoriei.

Fiind indisolubil legată de Victoria în Marele Război Pentru Apărarea Patriei, Parada Victoriei are, şi ea, o istorie. Prima Paradă a Victoriei la Moscova a avut loc în anul 1945, la 24 iunie. Deşi Ziua Victoriei este la 9 Mai, în 1945, nu le prea ardea ruşilor de sărbătoare – toată bucuria era dublată de teribila suferinţă a pierderilor de vieţi omeneşti. Aproape 27 de milioane de cetăţeni sovietici au plătit cu viaţa lor pentru ca lumea să arate aşa cum o ştim astăzi şi nu altminteri (dacă nebunul cu numele de Hitler şi acoliţii săi îşi materializau planurile de “civilizare” a lumii).
Revenind la Parada din 1945, desfăşurată sub comanda Mareşalului Konstantin Rokosovski – au defilat circa 12 000 de militari care s-au afirmat în luptele pe care Armata Roşie le-a purtat împotriva inamicului nazist, iar peste 200 de drapele ale unităţilor germane învinse au fost aruncate în Piaţa Roşie, lângă Zidul Kremlinului, simbolizând căderea unui ideal negru şi a unui imperiu nazist care visa la 1000 de ani de dominaţie mondială.
Apoi, Parada Victoriei s-a ţinut tot la 20 de ani – în 1965 şi în 1985. A mai fost o Paradă în 1990, iar, din 1995, la 9 Mai, Parada Victoriei se ţine în fiecare an.
Nu este greu de imaginat că o un evenument de o asemenea anvergură necesită pregătiri susţinute (câteva luni de zile) şi cheltuieli pe măsură (miliarde de ruble). Parada Victoriei, alături de marșul ”Regimentul Nemuritor” sunt, pentru poporul rus, momente de aducere aminte şi de perpetuare a memoriei, ocazii pentru educaţia “pe viu” a copiilor şi a celor tineri în spiritul recunoştinţei faţă de antecesori şi a spiritului de sacrificiu manifestat de cei ce îi veghează din Ceruri. Sunt momente în care se (re)creează indestructibilele legături energetice între cei care simt şi gândesc la fel, în armonie cu cei trecuţi în lumea de dincolo. Veterani, rude ale celor care au participat la Războiul pe care nu l-au dorit, dar pe care l-au câştigat, nepoţi, strănepoţi, cu toţii, vibrează la unison, întru aducere aminte… Uitarea predispune la repetarea erorilor, iar ruşii se antrenează, în fiecare zi, pentru a nu uita!

Dacă facem o sinastrie a celor două Parade, cea din 1945 şi cea din 2020 – care, iată, dată fiind pandemia de Covid-19, are loc, ca și acum 75 de ani, la 24 iunie – constatăm o serie de conjuncţii importante, cu dimensiune kharmică, spirituală. Axa Destinului din 2020 este conjunctă cu cea din 1945 (la un orb de 10º), semnificând o conştientizare superioară, profundă. Şi, pentru că este implicat şi Soarele (care, în astrologia mundană, reprezintă Conducătorul), aspectul se răsfrânge şi asupra lui. Cu siguranţă, în tradiţionalul său discurs, Preşedintele Putin va reaminti lumii întregi care sunt scopurile şi viziunea Rusiei în relaţiile cu toate celelalte ţări ale lumii şi contribuţia Rusiei la echilibrul planetei. Şi faptul că ţara lui îşi va continua Calea, fără să se abată de la principiile sănătoase ale poziţiilor de egalitate cu partenerii săi de dialog politic, economic şi social. Şi, întrucât Uranus actual face un sextil cu Mercur din 1945, este foarte posibil să anunţe şi o noutate în materie de diplomaţie sau de abordare a relaţiilor internaţionale, o modificare originală a mentalităţii colective (Mercur în Rac). În plus, Mercur din 2020 face conjuncţie strânsă cu Mercur din 1945, aspect care energizează mentalul, furnizează idei noi, augmentează voinţa naţională. Conjuncţia mercuriană are loc pe semnul Racului, care are de-a face cu poporul, masele, dar și cu istoria, cu trecutul și cu tradiția.

Astfel, la 75 de ani de la Victoria în Marele Război Pentru Apărarea Patriei, Parada Victoriei aduce în actualitate faptul că fără eroismul şi sacrificiul poporului rus, înfrângerea maşinii de război germane nu era posibilă. Indiferent de strădaniile unora şi altora de a minimaliza sau chiar de a exclude contribuţia ruşilor la Victoria Vieţii, până la urmă, Adevărul este cel care este. Iar Adevărul (singurul fiu al Timpului) despre Victoria în cel de-al Doilea Război Mondial a fost scris cu sânge rusesc!

24 iunie 1945. Moscova. Mareșalul Gheorghi Jukov, pe un cal alb, primește onorul la prima Paradă Militară din Piața Roșie, dedicată Marii Victorii asupra Germaniei naziste/ Foto: Evgheni Haldei/ TASS

24 iunie 1945. Parada Victoriei în Piața Roșie din Moscova. Stindardele militare ale Germaniei înfrânte/ Foto de arhivă

24 iunie 1945. Parada Victoriei în Piața Roșie din Moscova. Trec legendarele ”Katiușe”

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2987872