”Așa numiții ”protestatari”, dar în realitate niște organizatori de pogromuri, au demontat statuia lui Columb, a lui Washington, autorul imnului Statelor Unite. Dar aduc ei nu idealuri, ci distrugeri, jafuri, incendii și violență”, a scrie Pușkov. Potrivit spuselor sale, acum nimeni nu va mai dori să facă din SUA un exemplu pentru alte țări. ”Mitul ”orașului de pe colină” a murit”, a insistat politicianul rus.
Demontarea, în unele țări, a monumentelor proprietarilor de sclavi a fost comentată inclusiv de mitropolitul Ilarion, șeful departamentului pentru relații bisericești externe al Patriarhiei Moscovei. El a estimat că personalitățile trecutului nu pot fi evaluate după standardele prezentului. Trebuie respectate meritele lor pornind de la principiile vremurilor în care ei au trăit.
”Orașul de pe colină” este o metaforă biblică folosită în privința rolului exclusiv al Statelor Unite. Provine din cartea prorocului Isaia, care a prezis existența unui asemenea oraș, unde oamenii să vină pentru a învăța și pentru a primi sfaturi. John Winthrop, primul guvernator al Massachusetts Bay Colony a interpretat această frază drept dorință de a construi o nouă societate în SUA, la care se vor alinia, ulterior, toate celelalte popoare, menționează Rambler.ru
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.