”Virusul suferă mutații în cadrul unui fenomen natural, firesc. Deocamdată, se poate spune că nu devine mai puternic, mai patogen”, a insistat expertul rus, citat de agenția Interfax.
Pornind de la informațiile aflate în spațiul public, referitoare la îmbolnăvirile din diferite regiuni, se poate trage concluzia că pandemia evoluează destul de lent, dovadă fiind inclusiv faptul că foarte mulți oameni fac boala într-o formă foarte ușoară, crede omul de știință.
În același timp, el consideră că este prematur să vorbim despre purtători asimptomatici ai virusului, deoarece sunt, încă, prea puține studii pe această temă.
Șestopalov și-a exprimat speranța că această pandemie va determina, în Rusia, dezvoltarea de laboratoare pentru studii de cercetare ai diferiților agenți patogeni.
În același timp, expertul rus a subliniat că trebuie acordată atenție securității biologice a țării, inclusiv în privința patogenilor artificial creați, deși omul de știință nu susține ipoteza privind proveniența artificială a noului coronavirus. Potrivit explicațiilor sale, un virus poate fi creat pe cale artificială, dar este foarte greu să-i menții stabilitatea.
Simonian: Ofițerul Bennett ar fi putut fi ucis pentru vorbele despre situația din Ucraina Fostul…
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
This website uses cookies.