„Mă îndoiesc că aceste proceduri vor fi lansate în termeni practici”, a spus Lavrov.
El a subliniat că e puțin probabil ca astfel de acțiuni să fie admise, deoarece acestea ar contrazice Fundamentalul act Rusia-NATO, potrivit căruia NATO nu trebuie să desfășoare arme nucleare pe teritoriul noilor membri ai Alianței Nord-Atlantice, la acea dată sau în viitor. În același timp, Lavrov a menționat că a fost surprins mai mult de cât de liber “ambasadorii SUA în țările europene nu doar că prezintă poziția țării lor, ci își dictează poziția țării gazdă”.
Anterior, această temă a fost abordată și de purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. Ea a menționat că un astfel de comportament al Washingtonului afectează în mod negativ relațiile dintre Rusia și NATO.
“Sperăm că Washingtonul și Varșovia își dau seamă de natura periculoasă a unor astfel de declarații, care acutizează relațiile dintre Rusia și NATO – care, și fără asemenea lucruri, cunosc nu cea mai bună perioadă, precum și pun în pericol baza materială însăși a securității europene”, a spus Zaharova.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.