Hot News
Șoigu, decorat cu ordinul ”Pentru servicii aduse Patriei” gradul I
21/05
Cercetător rus, despre mutațiile noului coronavirus
22/05

”Înalta Trădare” va salva Donbassul

Reprezentanții OCSE care monitorizează situația la punctul de trecere ”Stanița Luganskaia”/ Foto: RIA Novosti

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a demarat o anchetă penală pentru ”înaltă trădare” împotriva reprezentanților delegației ucrainene la negocierile de la Minsk. Este vorba despre șeful administrației președintelui Ucrainei, Andrei Ermak și fostul președinte al țării, Leonid Kucima, relatează Rambler.ru.

Deputatul grupului parlamentar Solidaritate europeană, Vladimir Viatrovici, a declarat că ancheta a început după plângerea depusă de el împotriva lui Ermak și a lui Kucima. În respectiva plângere se vorbește despre reuniunea de la Minsk, din 11 martie 2020, unde părțile au convenit schimbul de deținuți, precum și separarea forțelor și mijloacelor.

Într-un articol pe această temă, comentatorul publicației rusești ”Vzgliad”, Dmitri Bavîrin, arată că, în acea zi, delegația ucraineană a decis, ”pe neașteptate, să facă un pas înainte” și să discute problemele de mare actualitate direct cu reprezentanții republicilor populare Donețk (DNR) și Lugansk (LNR), în cadrul unui format special creat.

”Subliniem: nu au discutat, doar au fost de acord să discute, rejucând ulterior totul. Kucima era principalul negociator al părții ucrainene, Ermak coordona tratativele din partea președintelui. Așa că i-au trecut la articolul Înaltă Trădare”, a explicat autorul articolului din ”Vzgliad”.

Bavîrin a subliniat că ieșirea din orice conflict, din orice război, întotdeauna s-a realizat prin negocieri directe, dar, pentru Kiev, tratativele directe cu combatanții din Donbass, prevăzute de acordurile de la Minsk, reprezintă un subiect tabu. Negocieri directe au purtat autoritățile Serbiei cu cele din Kosovo, cele ale Moldovei și cele din Transnistria, iar șefii țărilor din America Latină ”au pornit prin junglă la rebelii roșii”.

În opinia jurnalistului de la ”Vzgliad”, refuzând negocieri directe cu DNR și LNR, Kievul încearcă să păstreze mitul potrivit căruia vinovată de conflict este Rusia. El consideră, însă, că Berlinul și Parisul, interesate de rezolvarea conflictului, vor trebui să oblige Kievul să angajeze astfel de negocieri, pentru că, în caz contrar, situația din Donbass nu se va schimba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2979652