Hot News
MAE rus. Moscova, gata de dialog cu SUA privind spațiul cosmic
12/05
Casa Albă rescrie istoria și o face neghiobește
12/05

Program de creditare pentru susținerea pieței muncii

Foto: kp.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat un nou pachet de măsuri de susținere a cetățenilor și a mediului de afaceri. Printre altele, el a propus ca, începând cu 1 iunie, să fie lansat un program special de creditare pentru menținerea locurilor de muncă în toate întreprinderile afectate de noul coronavirus, dar și în organizațiile non-guvernamentale de orientare socială, relatează ”Kommersant”.

Vorbind la o consfătuire dedicată situației generate de pandemia de Covid-19, șeful statului a precizat că respectivele măsuri vor permite păstrarea a 7 milioane de locuri de muncă.

Creditele vor fi plătite pentru șase luni și vor fi în valoare de un salariu minim garantat pe economie, pentru fiecare angajat. Rata de impozitare va fi de 2%, restul urmând să fie subvenționat de stat. Termenul de scadență a creditului – 1 aprilie 2021. Dacă o întreprindere va păstra 90% din personal, creditul și dobânzile vor fi șterse, dacă va rămâne 80% din personal – va fi ștearsă jumătate din credit și din dobândă.

Primul program de creditare a întreprinderilor lansat de Guvern se aplică începând din 6 aprilie, dată de la care companiile pot contracta împrumuturi pe termen de maxim 12 luni. În primele șase luni dobânda va fi zero, după care va fi de 4%.

Ministrul Economiei, Maksim Reșetnikov, a recunoscut că autoritățile au fost nevoite ”să discute pe un ton destul de sever” cu șefii de bănci, care, inițial, ”nu s-au prea grăbit” să se implice în acest program de acordare de credite. El însuși a încercat să ia un credit cu dobândă zero pentru plata salariilor, dar nu s-a putut înțelege în privința împrumutului, scrie ”Kommersant”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937258