Într-un dialog cu redacția ziarului ”Rossiiskaia Gazeta”, expertul rus a fost întrebat dacă vremea caldă poate, cu adevărat, să distrugă noul coronavirus. ”Se publică multe studii pe această temă. Unul dintre ele, spre exemplu, ajungea la concluzia că noul virus moare la temperatura de 90 de grade. S-a estimat, de asemenea, că SARS CoV-2 devine inofensiv, pe măsură ce temperatura și umiditatea din aer sunt mai ridicate. În schimb, în condițiile unui aer uscat, virusul rezistă mai mult. Dar, toate acestea nu sunt decât ipoteze științifice, discuții. Deocamdată, nu sunt dovezi directe privind influența temperaturii aerului asupra duratei de supraviețuire a noului coronavirus”, a arătat Vilfand.
În același timp, specialistul a amintit că alte virusuri, mult mai studiate, sunt mai active toamna și primăvara, în perioadele de trecere de la un anotimp la altul. În aceste intervale, temperaturile sunt instabile, este multă umiditate. ”Dar, oamenii nu se îmbolnăvesc și vara de aceeași gripă?”, s-a întrebat, retoric, Vilfand.
Însă, noul coronavirus, care provoacă boala Covid-19, poate avea alt comportament. ”Să ne uităm la Singapore, spre exemplu, care se află la ecuator, unde este și soare și căldură, dar virusul tot s-a răspândit și acolo”, a adăugat specialistul.
Liderul rus Vladimir Putin a luat parte la ceremonia de deschidere a trei noi aeroporturi…
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a deschis traficul pe autostrada de mare viteză care face legătura…
Este imposibil de indicat o dată și o perioadă anume când Rusia ar fi trebuit…
Viceministrul rus de Externe: NATO se pregătește pentru un conflict armat cu Rusia Viceministrul rus…
În timpul masivului atac cu rachete lansat de armata rusă asupra Kievului a fost lovită…
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a emis un decret în acest sens. Potrivit presei, în total…
This website uses cookies.