Hot News
Putin, despre teama altor țări că URSS ar putea renaște
21/04
Când va ieși Rusia din autoizolare
21/04

SUA au refuzat să analizeze ideea unei pauze umanitare

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov/ Foto: TASS

Statele Unite refuză categoric să reacționeze la propunerea de a declara o pauză umanitară, în condiții de pandemie, a declarat șeful diplomației de la Moscova, Serghei Lavrov, în cadrul unei videoconferințe, scrie ”Izvestia”. Sancțiunile unilaterale impuse, cu evitarea Consiliului de Securitate al ONU, produc daune colosale statelor vizate, afectate și ele de pandemie, a adăugat ministrul.

”Înainte de toate, am în vedere țări precum Irak, Siria, Coreea de Nord și alte state devenite obiect al unor sancțiuni unilaterale, ilegale, decise de Occident”, a explicat Lavrov, subliniind că, în condiții de pandemie, este nevoie de abordări colective în stabilirea relațiilor internaționale.

La sfârșitul lunii martie, Moscova a cerut părților tuturor conflictelor regionale din lume să înceteze acțiunile militare, pe fondul răspândirii noului coronavirus. În acest context, MAE rus a propus introducerea unui regim de încetare a focului și declararea unei pauze umanitare.

Diplomația rusă a estimat că, în caz contrar, evoluția evenimentelor va conduce la apariția unei catastrofe umanitare, în condițiile în care marea majoritate a celor care trăiesc în punctele fierbinți nu au acces la medicamentele necesare. MAE rus a precizat că deosebit de îngrijorătoare este situația din Afganistan, Irak, Yemen, Libia, Siria, precum și în teritoriile palestiniene, inclusiv în Fâșia Gaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937257