Hot News
Dovada promisiunii NATO că nu se va extinde spre Est
21/04
SUA au refuzat să analizeze ideea unei pauze umanitare
21/04

Putin, despre teama altor țări că URSS ar putea renaște

Foto: RIA Novosti

Treptat, țările postsovietice depășesc temerile privind renașterea Uniunii Sovietice, a relatat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul programului de televiziune ”Moscova. Kremlin. Putin” .

În opinia șefului statului, în spațiul postsovietic integrarea nu reprezintă ceva surprinzător, dar, statele care intră în acest perimetru nu ”au mers pe acest drum”, așa cum ar fi putut.

”Cu toate acestea, trebuie să spunem direct acest lucru: depășind unele fobii ale trecutului, depășind temeri legate de renașterea Uniunii Sovietice și a imperiului sovietic, înțelegând, totuși, că unirea forțelor este în folosul tuturor, aceasta își croiește drum în mod inevitabil”, a spus Putin, citat de TASS.

entru republicile din fosta URSS, creșterea competitivității prin unirea forțelor reprezintă o chestiune firească, a adăugat liderul de la Kremlin.

Putin a amintit, de asemenea, de avantajele țărilor postsovietice, precum limba de comunicare, infrastructura de transport, sistemele energetic și de comunicații – toate, comune.

”Folosind toate aceste avantaje dezvoltate în decenii, dacă nu chiar secole, ne creștem competitivitatea. Numai așa pot explica rezistența unora dintre colegii noștri occidentali, care, până de curând, nici măcar nu voiau să stea de vorbă cu uniunile noastre economice – strict economice, nu politice, nu militare”, a arătat liderul rus.

La sfârșitul anului 2018, președintele Putin, vorbind în cadrul unei mari conferințe de presă, a exclus categoric eventualitatea ”restaurării socialismului” în Rusia. Iar, în 2019, secretarul de presă al liderului rus, Dmitri Peskov, a arătat că Rusia nu are planuri de ”recreare a Uniunii Sovietice” până în 2024, precum a ”profețit” fostul președinte al Gruziei, Mihail Saakașvili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931378