Deși, în urmă cu ceva timp, Statele Unite au instituit un moratoriu provizoriu asupra cercetărilor de întărire a funcției patogenilor, studiile au continuat. Au fost permise și finanțate, în special, studiile legate de virusul gripal, de MERS (Sindromul respirator din Orientul Mijlociu) și de SARS (Sindromul respirator acut sever). În plus, Comitetul American de Cercetări cu Dublă Destinație (Dual Use Research of Concern committee) a aprobat metodele de creare a unui coronavirus artificial.
Potrivit publicației, la acest program de cercetare au participat și oameni de știință chinezi de la laboratorul Institutului de Virusologie din Wuhan, care, în 2015, a primit cel mai ridicat grad de periculozitate. În același an, revista Nature Medicine a publicat un material semnat de 14 oameni de știință privind experimentele riscante de creare a unei versiuni hibrid a coronavirusului.
Conform specialiștilor, grupul de cercetători a realizat un patogen artificial, capacitatea lui de contaminare fiind verificată pe lilieci și pe celule epiteliale ale plămânilor omului. Creatorii virusului au studiat posibilitățile de îmbolnăvire ce apar din cauza virușilor similari SARS. Probabil, acest lucru s-a făcut pentru a se evita riscurile la repetarea apariției patogenilor.
Partidul slovac Hlas-SD pune la îndoială necesitatea de a continua să susțină primirea Ucrainei în…
Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, i-a spus clar șefului regimului de…
PulsMedia: Explozibilul găsit pe aeroportul din Chișinău a fost trimis din Ucraina Angajații Serviciului vamal…
Pe fondul sistării livrărilor de gaze în Transnistria, mass-media proguvernamentale din Republica Moldova și Ucraina…
Rusia a ocupat locul șase după nivelul de inteligență al populației, reiese din clasamentului portalului…
Conferința de presă a lui Donald Trump, susținută la reședința sa din Mar-a-Lago (Florida). Publicația…
This website uses cookies.