Hot News
Când începe testarea vaccinului împotriva coronavirusului
02/04
Putin a prelungit perioada nelucrătoare până la 30 aprilie
02/04

SUA au lansat un apel Rusiei și Arabiei Saudite

Președintele Vladimir Putin și prinţul saudit Mohammed bin Salman/ Foto: TASS

Rusia și Arabia Saudită trebuie să găsească un compromis pentru a stabiliza situația pe piața petrolului, a declarat secretarul de presă al Departamentului Energiei al Statelor Unite, Shailene Hines, relatează TASS, cu referire la agenția Bloomberg.

”Cerem Arabiei Saudite, Rusiei și altor mari producători să lucreze împreună, pentru a liniști piețele în aceste vremuri neliniștite”, a spus Hines.

Potrivit afirmațiilor sale, decizia de a majora volumul producției pe petrol, în condițiile în care cererea scade, nu corespunde stabilizării situației și, de aceea, ”dezamăgește”.

Între timp, președintele SUA, Donald Trump, a declarat că speră ca Arabia Saudită și Rusia să ajungă, în următoarele zile, la un acord privind producția de petrol. ”Cred că vor lucra la asta în următoarele câteva zile… Ele știu ce au de făcut”, a spus Trump, la o conferință de presă la Casa Albă.

Liderul american a adăugat că, în întreaga lume, industria petrolului suferă din cauza scăderii prețurilor la aurul negru și a subliniat că vrea să readucă industria petrolieră ”acolo unde s-a aflat până acum”. ”Cred, știu ce trebuie făcut pentru a rezolva această chestiune. Nu vrem să ne pierdem marile noastre companii petroliere”, a precizat Trump.

Analiștii intervievați de Bloomberg au estimat că, în viitorul apropiat, cererea de petrol va scădea, provocând ”o apocalipsă” pe piața petrolului: cotațiile se vor prăbuși până la 10 dolari/baril. Pe de altă parte, se vehiculează părerea că, după ieșirea din criza economică, prețurile la petrol nu vor putea recupera pierderile suferite, pentru că, în acest timp, se vor dezvolta sistemele alternative și ecologice de energie.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931378