Hot News
SUA au lansat un apel Rusiei și Arabiei Saudite
02/04
Cine a plătit ajutorul umanitar pentru SUA
03/04

Putin a prelungit perioada nelucrătoare până la 30 aprilie

Foto: AGN ”Moskva”

Perioada nelucrătoare, în Rusia, este prelungită până la sfârșitul lunii aprilie, a anunțat președintele Vladimir Putin, într-un apel către cetățeni, referitor la situația cu coronavirusul Covid-19. Termenul poate fi scurtat, dacă situația se îmbunătățește. Potrivit șefului statului, vârful epidemiei din Rusia încă nu a trecut.

“Am luat decizia de a prelungi regimul de zile libere până la sfârșitul lunii, adică până la 30 aprilie inclusiv, subliniez – cu păstrarea salariilor pentru angajați”, a spus Putin. Decretul corespunzător este publicat pe site-ul web al Kremlinului.

Potrivit președintelui, o săptămână nelucrătoare și un regim de izolare în multe regiuni a permis “să câștigăm timp, pentru acțiuni preventive”. În același timp, el consideră că, la Moscova, nu s-a reușit oprirea valului de răspândire a coronavirusului.

Reamintim că, la 25 martie, pentru a preveni răspândirea coronavirusului, președintele a declarat nelucrătoare perioada 28 martie – 5 aprilie. După aceea, în majoritatea regiunilor a fost introdus un regim de autoizolare obligatorie.

Conform celor mai recente date, în Rusia, numărul cazurilor de îmbolnăvire, în ultimele 24 de ore, a crescut cu 771, la 3.548 de persoane. Cel mai mare număr de noi infecții este înregistrat la Moscova, 595. În total, 30 de persoane au murit din cauza coronavirusului, iar 235 au fost vindecate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937257