Hot News
Știu stelele de ce Rusia iubește Italia. Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
02/04
Când începe testarea vaccinului împotriva coronavirusului
02/04

Putin a decis: Guvernul poate institui starea excepțională

O ședință a guvernului rus/ Foto: RIA Novosti

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a aprobat legea ce conferă Guvernului țării dreptul de a institui regimul stării excepționale, informează presa rusă.

Potrivit documentului, Executivul are dreptul ca, dacă se creează pericolul apariției sau dacă apar ”situații excepționale distincte, să exercite funcțiile de organ unic de coordonare a sistemului de avertizare și de lichidare a situațiilor excepționale”.

De asemenea, documentul prevede ca, pe fondul instituirii situației excepționale în Rusia, Guvernul să dobândească dreptul de a restricționa vânzările cu amănuntul și cu ridicată pentru produsele medicale, de a aplica un regim special de înregistrare și distribuire a medicamentelor și produselor medicale în vederea folosirii lor în condiții de acțiuni militare, situații excepționale, prevenirea și tratarea bolilor ce pun în pericol viața celor din jur.

Totodată, se introduc modificări în sistemul achizițiilor de stat și municipale, precum și posibilitatea de a impune moratoriu asupra declanșării procedurilor de faliment. Sunt prevăzute măsuri de susținere a operatorilor din turism.

În plus, sunt introduse amenzi pentru neîndeplinirea sau îndeplinirea în mod incorect a obligațiilor prevăzute în contractul încheiat, în condiții de răspândire a coronavirusului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938653