“În timp ce stăm în aceeași barcă basculantă – trebuie să căutăm umărul celuilalt, să ne ajutăm reciproc. Dar, în birourile birocrației de la Bruxelles există forțe care nu doresc să-și schimbe orientarea politică și continuă cursul spre o confruntare aprigă cu Rusia ”, a spus Alexander Rar.
Interlocutorul a amintit că nu este pentru prima dată când Rusia a fost creditată cu dorința de a distruge UE. “De exemplu, când, în Europa, a existat o criză cu migranți și în multe orașe se desfășurau manifestații împotriva refugiaților, mass-media din diferite țări a scris despre acest lucru. Au scris și rușii, dar birocrația de la Bruxelles a decis că, în acest fel, Moscova încearcă să slăbească Uniunea Europeană ”, a spus Rahr.
„Reiese că avem de a face cu o atitudine părtinitoare și chiar isterică față de Rusia. Alte mass-media au voie să scrie despre problemele Europei, dar cele rusești, nu ”, a constatat politologul.
“Acum, în timp ce, în multe țări, oamenii mor în masă, iar economiile sunt la un pas de faliment, are sens să înveți de la cei care fac față crizei. De exemplu, de la Rusia și China. Și nu aud critici la adresa Moscovei și Beijingului din partea guvernelor statelor naționale. Dimpotrivă, Italia mulțumește public Rusiei, Germania discută despre ridicarea sancțiunilor. Dar, birocrația de la Bruxelles, sub presiunea lobby-iștilor din SUA, Polonia și statele baltice, continuă să demonizeze Rusia ”, a explicat expertul.
În același timp, el este de acord că Partidul Verzilor a fost de la bun început critic față de Rusia, China și Turcia, care nu corespund ideilor lor despre liberalism.
«Dar, când vine vorba de salvarea vieților oamenilor – pe ”verzi” nu îi interesează. Prin urmare, ei încearcă să arunce lemne în focul retoricii anti-rusești, să nu se stingă. Dar, nu cred că vor reuși», a rezumat interlocutorul.
Anterior, trei membri ai Grupului Verzilor/Alianța Liberă Europeană (din Germania) au solicitat conducerii Uniunii Europene să se ocupe de presupusa “dezinformare” din partea Rusiei, cu privire la Covid-19.
În scrisoarea parlamentarilor, se spune că autorii sunt “serios îngrijorați de continuarea eforturilor de dezinformare și de propagandă, în special din partea Chinei și a Rusiei”.
Potrivit parlamentarilor, Rusia și China “încearcă să submineze UE și să răspândească neîncrederea în rândul populației locale și a vecinilor europeni față de UE, valorile și instituțiile democratice ale acesteia”.
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a subliniat, anterior, că acuzațiile UE, aduse Rusiei cu privire la pretinsa răspândire a fake news-urilor legate de coronavirus, nu sunt altceva decât o dezinformare. Ea a arătat că acuzațiile la adresa Rusiei nu sunt susținute de nicio dovadă.
Liderul rus Vladimir Putin a luat parte la ceremonia de deschidere a trei noi aeroporturi…
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a deschis traficul pe autostrada de mare viteză care face legătura…
Este imposibil de indicat o dată și o perioadă anume când Rusia ar fi trebuit…
Viceministrul rus de Externe: NATO se pregătește pentru un conflict armat cu Rusia Viceministrul rus…
În timpul masivului atac cu rachete lansat de armata rusă asupra Kievului a fost lovită…
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a emis un decret în acest sens. Potrivit presei, în total…
This website uses cookies.