Încă din 18 martie, Serviciul federal pentru drepturile consumatorului și bunăstarea populației (Rospotrebnadzor) a emis un ordin, în care, la unul dintre puncte, se precizează că orice cetățean care revine din străinătate trebuie să rămână în carantină, nu în autoizolare, timp de două săptămâni. În plus, tot în carantină trebuie să intre toți cetățenii pe care medicii îi suspectează de infecție cu noul coronavirus.
Principala diferență dintre carantină și autoizolare o constituie faptul că prima este obligatorie. Iar, dacă o persoană aflată în autoizolare iese, totuși, din casă, el nu va suferi decât de mustrări de conștiință. Cel care a încălcat regimul de carantină va fi tras la răspundere. Akulin a atras atenția că măsurile de responsabilitate sunt prevăzute în legislație și sunt diferite, de la cele administrative, la cele penale. Pedeapsa maximă este amenda de 80.000 de ruble sau până la 360 de ore de muncă în folosul comunității, cel vinovat putând primi și un an de închisoare. Aceste măsuri îi vizează pe cei care încalcă în mod premeditat regimul de carantină și îi contaminează pe alții. În instanță, trebuie demonstrată contaminarea în masă.
Dacă din cauza nerespectării carantinei cineva nu numai că se îmbolnăvește, dar și decedează, pedeapsa crește, în această situație, la cinci ani de închisoare.
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a emis un decret în acest sens. Potrivit presei, în total…
Bulgaria nu va semna cu Ucraina acordul de cooperare în domeniul securității și se va…
Cancelarul german Olaf Scholz a reacționat dur la ideea președintelui Poloniei, Andrzej Duda, da confiscare…
Președintele Vladimir Putin a permis cumpărătorilor străini de gaz rusesc să plătească în ruble pentru…
Ilia KRAMNIK, cercetător la Centrul pentru studii de planificare strategică al IMEMO ”E.Primakov” al Academiei…
Creșterea livrărilor de gaz lichefiat în Uniunea Europeană ar putea avea un impact negativ asupra…
This website uses cookies.