”Are loc o corecție a pieței. Pentru industria rusească, în ansamblul ei, nu sunt, după părerea mea, probleme foarte mari. Dispunem de una dintre cele mai bune baze de resurse din lume, în general, la toate companiile”, a spus șeful Rosneft.
Potrivit afirmațiilor sale, Rosneft poate să nu reducă producția de petrol timp de 22 de ani, chiar și dacă renunță la proiecte de prospectare geologică.
În ceea ce privește scăderea prețurilor la aur negru, Secin este de părere că actualele valori nu sunt dramatice, ”dar nici nu ne bucură foarte tare”. ”Eu presupun că, spre sfârșitul anului, prețul ar putea reveni undeva între 50 și 60 de dolari/baril. Pentru că extracția de șist începe să scadă. O serie de companii, care lucrează în domeniul petrolului de șist, și-au încetat deja activitatea”, a explicat Secin.
În altă ordine de idei, el a spus că sancțiunile SUA au lovit mai degrabă în partenerii corporației ruse și în băncile americane, decât în Rosneft. ”Sancțiunile au două laturi: noi și partenerii noștri, care, în urma sancțiunilor, au pierdut resurse. Nu voi numi companii concrete, dar sunt companii americane care, în urma retragerii dintr-o serie de proiecte, au pierderi egale cu valoarea proprie. Cred că impactul asupra lor a fost mai sensibil decât asupra noastră”, a insistat Igor Secin.
Fixați-vă bine centurile de siguranță, pentru că, în pofida veridicității aparente a sursei, subiectul nostru…
Rusia nu va participa la „summitul păcii” și nu va urmări declarațiile lui Vladimir Zelenski,…
Sistemele de rachetă sol-aer S-500 Prometheus ce intră în dotarea nou formatului regiment rusesc reprezintă…
Pe parcursul a multor ani, cetăţenii Statelor Unite au fost fraieriți cu poveşti despre „al…
Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, consideră că, după încheierea războiului hibrid purtat…
Intrarea Ucrainei în NATO nici nu merită discutată, deoarece Occidentul înțelege că Rusia nu va…
This website uses cookies.