Hot News
Guvernul rus a emis o declarație privind măsurile de protecție împotriva coronavirusului
20/03
Sistemele rusești de testare a coronavirusului au fost transferate în 13 țări
21/03

Banca Rusiei a păstrat dobânda cheie la 6%

Președintele Băncii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina/ Foto: RIA Novosti

Consiliul director al Băncii Rusiei a decis, la ședința din 20 martie, să păstreze dobânda cheie la 6%. Analiștii consultați de Vesti.ru, Bloomberg și Reuters așteptau o astfel de hotărâre.

În timpul crizei din 2014-2015, organul de reglementare al piețelor financiare din Rusia a majorat dobânda de politică monetară, pe fondul scăderii prețului la petrol și a deprecierii cursului rublei. Șefa Băncii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina (în imagine), a declarat că instituția pe care o conduce nu a renunțat la posibilitatea majorării dobânzii cheie, relatează Vestifinance.

”Nu este exclus să se formeze factori de stabilitate și inflaționiști; vom urmări riscurile ce pot amenința stabilitatea financiară. De aceea, nu putem exclude ca la următoarele ședințe ale Consiliului director să fie supusă analizei o astfel de variantă”, a spus Nabiullina.

Acum, Consiliul director al Băncii Rusiei a ținut cont de noile condiții: pandemia de coronavirus, prăbușirea prețurilor la petrol, deprecierea rublei.

Banca Centrală anticipează, pentru 2020, o creștere a inflației peste nivelul țintă de 4%, cu o revenire la nivelul prognozat în 2020. Inflația nu va cunoaște o creștere majoră din cauza cererii slabe.

”Pachetul de măsuri al Guvernului și al Băncii Rusiei va asigura stabilitate financiară și va oferi susținere economiei”, se arată în comunicatul Băncii Centrale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937250