Hot News
Mesajul MAI rus: Perioada de ședere a srăinilor în Rusia poate fi prelungită
20/03
Banca Rusiei a păstrat dobânda cheie la 6%
21/03

Guvernul rus a emis o declarație privind măsurile de protecție împotriva coronavirusului

Sediul Guvernului rus din Moscova/ RIA Novosti

“Situația actuală este o provocare pentru întreaga societate” și “necesită cele mai coordonate acțiuni”, se arată în comunicat.

Medicii ruși și internaționali au constat că, în marea majoritate a cazurilor, boala cu noua infecție a coronavirusului se desfășoară într-o formă ușoară. Mortalitatea cauzată de noul virus este semnificativ mai mică decât cea care a fost cauzată de epidemiile anterioare – de coronavirușii pneumoniei atipice SARS/ TORS (9,6%) și cei ai sindromului respirator din Orientul Mijlociu (36%).

Dar, persoanele în vârstă suferă mai frecvent de boala cu noul virus, având complicații severe.

“Astăzi, situația este caracterizată ca o pandemie globală. Aceasta este una dintre cele mai grave crize de sănătate la nivel global, din ultimii 50 de ani”, se arată în comunicat. Dar, Rusia a acumulat o vastă experiență în combaterea epidemiilor, există resurse medicale imense pentru combaterea infecțiilor.

“Datorită serviciului pentru asigurarea bunăstării sanitare și epidemiologice creat, sprijinului financiar pentru cercetare și dezvoltare în acest domeniu, Rusia dispune de o resursă semnificativă pentru a răspunde acestor amenințări”, a subliniat guvernul.

Autoritățile au organizat testarea tuturor cetățenilor care sosesc în țară din țări infectate cu noul virus și a persoanelor care au intrat în contact cu vizitatorii.

Toate instituțiile din regiunile țării sunt echipate cu sisteme de testare rusești. Țara are un stoc de 700 000 de sisteme de testare, care se completează. În Rusia, a fost organizată producția de teste cu o capacitate de până la 100 000 de teste pe zi. “Nu există nicio deficiență în diagnosticare”, a menționat guvernul.

Pentru a diminua riscul de îmbolnăvire, guvernul recomandă tuturor cetățenilor să-și limiteze contactele, iar, atunci când apar simptomele bolii – curge nasul, tuse uscată, febră – să nu părăsească casa și să sună imediat la medic. Emiterea concediului medical plătit este simplificată.

Autoritățile au limitat comunicarea de transport cu țări străine. “Dacă este necesar, măsurile restrictive vor fi ajustate, luându-se în considerare analiza situației epidemiologice în țările străine”, a precizat guvernul rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931373