Potrivit sursei, în prezent sunt testate pe animale de laborator (primate inferioare, șobolani, șoareci și dihori) mai multe prototipuri de preparate. Se verifică, în special, efectul asupra sistemului imunitar. Întreg procesul se desfășoară la Centrul de virusologie și biotehnologie ”Vektor”, din Novosibirsk.
În comunicatul său, Rospotrebnadzor precizează că este vorba despre prototipuri de vaccin bazate pe șase platforme tehnologice diferite, inclusiv pe baza ”unei tehnologii extrem de promițătoare de vaccinuri sintetizate”. Cercetătorii vor stabili care sunt cele mai de perspectivă și sigure mostre, calculează doza și metoda de utilizare a vaccinului.
Joi, Igor Nikonorov, cercetător principal la Institutul Național de Cercetare, a estimat că dezvoltarea unui vaccin împotriva Covid-19 ar putea lua mai mulți ani. Potrivit precizărilor sale, vaccinul în sine poate fi realizat destul de rapid, dar va mai fi nevoie de un an și jumătate, chiar trei, până să înțelegem că preparatul funcționează așa cum trebuie.
Autoritățile moldovenești pregătesc o operațiune militară în Transnistria, pentru care președintele republicii, Maia Sandu (în…
Fostul analist al CIA, Larry Johnson, a trimis conducerii ruse un avertisment, informează Rambler.ru. Într-un…
Forțele Armate ale Ucrainei au lansat, pe 21 decembrie, cu ajutorul dronelor un „atac cinic”…
Serviciul de presă al Sberbank a povestit ce scheme folosesc escrocii, de pe teritoriul Ucrainei,…
Liderul rus Vladimir Putin a luat parte la ceremonia de deschidere a trei noi aeroporturi…
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a deschis traficul pe autostrada de mare viteză care face legătura…
This website uses cookies.