Șefa catedrei de virusologie, Olga Karpova, a explicat că specialiștii universității au dezvoltat o tehnologie de creare a unor particule sferice, ce pot deveni purtătoare pentru antigenele (substanță de natură proteică – venin de șarpe, toxină microbiană, etc. – care, injectată în organism, determină producerea de anticorpi – n.r.) oricăror tipuri de virusuri, inclusiv pentru infecții cu coronavirus.
”Din virusul mozaicului tutunului am obținut particule sferice, ideale ca formă, de orice dimensiuni”, a explicat Karpova. <<Magia constă în faptul că particulele noastre sferice, pe a căror suprafață am plasat o ”coroană a virusului” (proteină S, vizibilă pe virion), devin perfect asemănătoare cu patogenul însuși. Iar organismul omului va percepe la fel aceste particule, care vor aduce însănătoșire, însă, nu boală”, a arătat Karpova.
Oamenii de știință ruși subliniază, de asemenea, că particulele sferice create de ei nu numai că sunt absolut inofensive pentru om, dar activează sistemul imunitar, antrenând o reacție puternică în organism. Iar Mihail Kirpicinikov a anunțat că prototipul vaccinului ar putea fi gata în trei luni.
Dar, poate cel mai important moment îl constituie faptul că, pe suprafața particulelor sferice, pot fi lipite proteine și de la alți coronavirusuri, în special SARS și MERS. Cu alte cuvinte, specialiștii Universității din Moscova propun nu doar o variantă de vaccin împotriva Covid-19. Este o abordare care ar putea asigura protecție împotriva vechilor și viitorilor coronavirusuri ce se pot manifesta oricând, precizează ”Izvestia”.
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a emis un decret în acest sens. Potrivit presei, în total…
Bulgaria nu va semna cu Ucraina acordul de cooperare în domeniul securității și se va…
Cancelarul german Olaf Scholz a reacționat dur la ideea președintelui Poloniei, Andrzej Duda, da confiscare…
Președintele Vladimir Putin a permis cumpărătorilor străini de gaz rusesc să plătească în ruble pentru…
Ilia KRAMNIK, cercetător la Centrul pentru studii de planificare strategică al IMEMO ”E.Primakov” al Academiei…
Creșterea livrărilor de gaz lichefiat în Uniunea Europeană ar putea avea un impact negativ asupra…
This website uses cookies.