Analizele efectuate pe baza probelor prelevate au permis identificarea unor materiale organice care conțin rășină de conifere, folosită, probabil, ca bază pentru aplicarea vopselei și ca strat de protecție. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, urme de minerale care conțin compuși din mangan, care au servit la realizarea unui pigment întunecat.
În același timp, în proba prelevată din colțul buzelor a fost identificat un conținut ridicat de ghips. Stratul arată ca o nuanță albicioasă pe buze. În plus, mostra conține fier. Se presupune că buzele statuii au fost vopsite în roșu.
”Cercetările efectuate au permis recrearea aspectului inițial al acestei teracote antice. De asemenea, am putut stabili conținutul exact al pigmenților utilizați și metoda de realizare a sculpturii”, a explicat Ekaerina Iațișina, de la Institutul ”Kurciatov”.
După toate probabilitățile, fragmentul sculpturii de teracotă reprezintă chipul unei zeități grecești antice.
Simonian: Ofițerul Bennett ar fi putut fi ucis pentru vorbele despre situația din Ucraina Fostul…
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
This website uses cookies.