«Omul de știință din Sankt-Petersburg, Umnov-Denisov, studiază, în special, problema tăblițelor de aur din orașul românesc Sinaia, a spus diplomatul. El trebuia să-și prezinte prelegerea la Centru Rus de Știință și Cultură (CRSC), la Universitatea ”Andrei Șaguna” din Constanța și la Institutul Arheologic ”Vasile Pârvan”, pentru a împărtăși rezultatele cercetărilor sale. Oameni de știință din alte orașe ale României, precum și din Bulgaria vecină, au venit să se întâlnească, la București, cu el».
“Între timp, la trecerea pentru controlul pașaportului, pe aeroportul din București, lui Umnov-Denisov i-a fost refuzată intrarea în România”, a continuat Kuzmin. Am fost foarte surprinși, deoarece, cu doar câteva zile înainte, acesta a primit viză, la Consulatul General al României din Sankt Petersburg și nu i s-a adresat nicio întrebare. Ministerul român de Externe ne-a informat verbal, foarte pe scurt și fără niciun detaliu, că decizia a fost luată în conformitate cu drepturile suverane exercitate de statul român, nefiind cazul să fie discutată și explicată”.
“Ambasada a trimis o notă Ministerului Afacerilor Externe al României, exprimând o dezamăgire profundă cu privire la interzicerea intrării cercetătorului rus în țară, exprimând, totodată, opinia că astfel de acțiuni nu pot decât să afecteze negativ dezvoltarea relațiilor științifice bilaterale, în special în domeniul istoriei”, a spus ambasadorul. Drept urmare, prezentarea prelegerii pregătite de Umnov-Denisov, în limba română, la CR SC din București, a avut loc în absența vorbitorului, alte discursuri programate trebuind anulate.
Tăblițele de aur au fost găsite în 1873, în orașul românesc Sinaia, în timpul construcției castelului Peleș. Pe 513 tăblițe erau gravate imagini și texte, într-o limbă necunoscută. Unii dintre savanți consideră că aceste tăblițe sunt cronici, din epoca dacilor și le datează ca fiind din secolele al V-lea/al II-lea î.Hr., în timp ce alții le numesc falsuri contrafăcute în epoca recentă. Multă vreme, tăblițele și copiile de plumb făcute din ele au fost depozitate în diferite muzee românești; apoi, urmele lor se pierd. În lucrarea “Cartea de aur a tracilor”, Umnov-Denisov încearcă să descifreze inscripțiile de pe tăblițe, după copiile lor fotografice.
Washingtonul, Kievul și autoritățile din Europa sunt responsabile, a declarat Zaharova Responsabilitatea pentru sistarea livrărilor…
În situația blocării canalelor de presă, utilizatorii ruși ai rețelei Telegram au mai multă libertate…
Situat în fața sediului studioului de film, monumentul dedicat lui Vladimir Vîsoțki, actor, poet și…
Forțele armate ale Rusiei au eliberat 214 localități în 2024 în zona operațiunii militare speciale…
Președintele Chinei, Xi Jinping, a transmis felicitări președintelui Rusiei, Vladimir Putin, și poporului rus cu…
Dragi cititori, redacția Vesti din Rusia vă felicită cu prilejul Sărbătorii Anului Nou! Multă sănătate,…
This website uses cookies.
View Comments
Dacă și păcăliciul ăsta de Aleksei Umnov-Denisov e OM DE ȘTIINȚĂ, atunci eu oi fi, probabil, ditamai ACADEMICIANUL. Și cum naiba să fie scăndurelele din lemn de mai sus TĂBLIȚELE DIN SINAIA. Mai degrabă pare să fie un fragment din falsul ordinar Velesova Kniga, doar că imaginea crucii nu prea cadrează cu ea. Acest păcălici de Aleksei Umnov-Denisov este de răsul curcilor cu imbecilitățile pe care le debitează, pedalănd pe ideea că etruscii(rasena) ar fi fost strămoșii rușilor originari tocmai din ... Libia, că ar fi construit piramidele egiptene ca sclavi ai faraonilor, că tot faraonii egipteni i-ar fi trimis la muncă tocmai carierele de marmură din Italia. Sau că strămoșii rușilor ar fi originari din Semirecye, adică din india, Pakistan și Afganistan, de te doare mintea cănd citești asemenea tămpenii de toată jena. Bine că nu l-au mai lăsat să se facă de răs și în Romănia cu elucubrațiile sale antiștiințifice!
Câte tăblițe din aur de la Sinaia mai există în Tezaurul României de la Moscova?
Aceste tăblițe , conțin litere din alfabetul kirilic .
Trebuie să cunoaștem faptul că alfabetul kirilic a apărut după anul 820 , fiind folosit pentru creștinarea popoarelor slave , venite în Europa și în Balcani.
Dar mulți nu știu că frații Metodiu și Kiril nu au fost nici greci și nici slavi , ci erau aromâni din Salonic , oraș a cărui populație era majoritară de origine vlahă și care în acea vreme se numea Săruna , nume cu rezonanță românească.
Deci în concluzie alfabetul kirilic , dar și cel grec și latin , au avut la bază : alfabetul dacic!