Potrivit acestora, specialiștii implicați în program au efectuat, deja, studiile teoretice pentru o rachetă cu rază foarte lungă din clasa ”aer-aer” și focar multiplu. ”S-a decis ca pentru avioanele de atac MiG-31 și pentru cel de perspectivă MiG-41 să fie dezvoltat un sistem de rachetă multifuncțional de interceptare la mare distanță, capabil să doboare proiectile hipersonice”, a precizat publicația menționată.
În prezent, se definitivează caracteristicile și componența sistemului. Iar unul dintre cei mai probabili candidați la rolul de bloc de vârf este indicată racheta de aviație cu rază medie de acțiune K-77M.
Cele mai eficiente sisteme vor face parte – și cu acțiunile avionului – dintr-un spațiu informațional unic. Ele vor detecta inamicul cu ajutorul radarelor de la sol, condiții în care avioanelor de atac nu le va mai rămâne de făcut decât să lanseze, în perimetrul stabilit, racheta cu rază foarte lungă de acțiune.
Discursul lui Serghei Lavrov, ministrul afacerilor Externe al Federației Ruse, în cadrul conferinței de presă…
Președinția poloneză a Uniunii Europene a început prost, ea trebuie ”încălzită la microunde” pentru a…
Decodificarea cutiilor negre ale avionului Azerbaijan Airlines (AZAL) nu confirmă unele dintre concluziile preliminare prezentate…
Nikolai Patrușev/ Foto: RIA Novosti Ucraina își poate înceta existența ca stat în 2025, a…
Fostul cancelar german Angela Merkel și fostul președinte francez Francois Hollande (în imagine) au ignorat…
Fostul europarlamentar irlandez Mick Wallace i-a cerut liderului regimului de la Kiev, Volodimir Zelenski, să…
This website uses cookies.