”După nivelul de încredere, armata ocupă, acum, primul loc (63%), urmată de președinte (60%) și de serviciile speciale (48%)”, a detaliat Gudkov, citat de cotidianul ”Vedomosti”.
Sociologul a explicat că, după Crimeea, rușii au rămas cu convingerea că structurile cu cea mai mare autoritate în țară sunt cele de forță: armata și securitatea.
În opinia responsabilului ”Levada-Țentr”, dominația structurilor de forță are, de asemenea, legătură cu poziția șefului statului. ”Vladimir Putin se bazează, înainte de toate, pe aceste instituții și le reprezintă interesele”, a afirmat Gudkov.
În plus, începând din 2015, până în 2019, rușii au devenit mai binevoitori cu serviciul militar. Astfel, 60% dintre cetățenii Rusiei consideră că ”un bărbat adevărat trebuie să facă armata”, în condițiile în care, în urmă cu patru ani, această părere era împărtășită de 42% dintre respondenți. Potrivit sociologului, în ultimii ani, rușii au început să se teamă mai mult de război.
Simonian: Ofițerul Bennett ar fi putut fi ucis pentru vorbele despre situația din Ucraina Fostul…
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
This website uses cookies.
View Comments
Bravo.