Hot News
Livrări de petrol în SUA: Rusia a luat-o înaintea Mexicului
06/02
Din cauza iernii calde, Rusiei i s-a prezis dispariția țânțarilor și reducerea peștilor
07/02

China a ”demascat” scopul vizitei lui Pompeo în țările Eurasiei

La Tașkent, a avut loc o întâlnire a secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo cu miniștrii de externe ai Kazahstanului, Kîrgîzstanului, Tadjikistanului, Turkmenistanului și Uzbekistanului/ Foto: trueinform.ru

Misiunea diplomatică a Chinei în Uzbekistan consideră turneul secretarului de stat american, Mike Pompeo, în Eurasia, ”un act de ostilitate și un avertisment” la adresa Chinei, se arată într-un comunicat postat pe site-ul ambasadei chineze din Tașkent.

Această precizare este reacția părții chineze la conferința comună de presă a secretarului de stat, Mike Pompeo, cu omologul său uzbek, Abdulaziz Kamilov, din 3 februarie, de la Tașkent. Cu acest prilej, șeful diplomației americane și-a anunțat intenția de a dezbate treburile interne ale Chinei cu miniștrii de externe ai statelor Asiei Centrale, informează RIA Novosti.

”Turneul lui Pompeo prin țările eurasiatice, plin de incitări răuvoitoare și de calomnie, a dezvăluit pe deplin ostilitatea lui personală și prejudecățile la adresa Chinei”, se spune în comunicatul menționat. Potrivit textului, indiferent dacă aceste chestiuni sau fost sau nu subiect de discuții, ”Beijingul este convins că toate părțile împărtășesc aversiunea extremă față de comportamentul și șantajul lui Pompeo”.

”Încă o dată, Pompeo a demonstrat, în practică, faptul că, într-adevăr, el este instigatorul problemelor în lume”, subliniază textul redactat de misiunea diplomatică a Chinei, potrivit căruia orice tentative de a calomnia China și de a semăna discordie în relațiile dintre China și statele Asiei Centrale ”sunt sortite eșecului”.

Începând din 29 ianuarie, Pompeo a vizitat Ucraina, Belarus, Kazahstan și Uzbekistan. Vizitele lui au stârnit reacții diferite și în Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938653