Categories: Rusia de azi

Avioanele forțelor aerospațiale ajută la evacuarea rușilor din China

În operațiunea de evacuare a rușilor din China vor fi cooptate, pe fondul epidemiei generate de noul coronavirus, avioane ale forțelor aerospațiale ale Rusiei, a anunțat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov.

”Din ordinul președintelui Rusiei, Comandantul Suprem al Forțelor Armate, Vladimir Putin, la evacuarea cetățenilor ruși din cele mai afectate, de noul coronavirus, regiuni ale Chinei, vor participa avioane ale forțelor aerospațiale ale Rusiei, care vor începe cursele chiar astăzi”, a precizat Peskov adresându-se, sâmbătă, jurnaliștilor.

Agenția Interfax, care transmite știrea, amintește că, în decembrie anul trecut, în orașul Wuhan, provincia Hubei, a fost înregistrat primul caz de pneumonie provocată de noul virus 2019-nCoV. Identificată ulterior, cauza îmbolnăvirilor s-a dovedit a fi un tip de coronavirus necunoscut până acum.

Potrivit unui ultim bilanț, numărul persoanelor care au murit, în China, din cauza noului coronavirus, trece de 250; cel al cazurilor de contaminare dovedită a ajuns la aproape 12.000. De asemenea, au fost confirmte 126 de cazuri transmise în 22 de țări.

Vineri, vicepremierul rus, Tatiana Golikova, a anunțat două cazuri de contaminare cu noul coronavirus în Rusia, în regiunile Zabaikalie și Tiumen (Siberia de Vest). Este vorba despre doi cetățeni chinezi. Sâmbătă, autoritățile de monitorizare a stării de sănătate au precizat că nu au fost înregistrate alte cazuri, pe teritoriul Rusiei. În același timp, ambasada Rusiei în China a precizat că printre persoanele care s-au infectat cu noul coronavirus nu se numără cetățeni ruși. Conform datelor oficiale prezentate de partea chineză, în provincia Hubei se află, în prezent, 341 de ruși, dintre care, 300 în orașul Wuhan.

owner

Recent Posts

Securitate eurasiatică, un laborator al multipolarității

Aleksandr IAKOVENKO, rectorul Academiei Diplomatice a MAE al Rusiei Diplomația rusă își sporește eforturile pentru…

2 ore ago

De ce Moscova nu dorește să poarte un dialog cu SUA despre START

Riabkov: Rusia a refuzat dialogul cu Statele Unite cu privire la New START din cauza…

5 ore ago

Szijjártó, despre un nou grup de soluționare a crizei ucrainene

Ungaria se va alătura grupului ”Prietenii Păcii”, creat la inițiativa Chinei și a Braziliei pentru…

5 ore ago

Riabkov: Rusia urmărește reacția Occidentului la modificarea politicii nucleare

Rusia urmărește reacția Occidentului la modificările aduse politicii nucleare, a declarat viceministrul de Externe Serghei…

6 ore ago

Serghei Lebedev: Apărarea aeriană a României a participat la respingerea atacului asupra orașului Izmail

Forțele de apărare antiaeriană ale României au participat la respingerea unui atac nocturn asupra orașului…

7 ore ago

Bankingnews: Pe lângă bomba nucleară, Putin are „tătucul tuturor bombelor”

Moscova are „tătucul tuturor bombelor” (din engleză, Father of All Bombs, FOAB), care este cea…

21 de ore ago

This website uses cookies.