Potrivit lui Peskov, Kremlinul nu este de acord cu această declarație. ”Categoric, nu suntem de acord cu o astfel de declarație. Prin această declarație, președintele Ucrainei se solidarizează cu punctul de vedere al conducerii poloneze, deosebit de greșit, după convingerea noastră. Și, se solidarizează cu un punct de vedere ofensator la adresa a zeci de milioane de ruși și de cetățeni ai țărilor CSI, ai căror părinți, bunici, rude și-au dat viața pentru eliberarea Europei, inclusiv a Poloniei, de fascism. Greu de presupus că această poziție rezonează cu credința și convingerea a milioane de ucraineni, care, tot cu arma în mână, au luptat cu fasciștii. De aceea, nu acceptăm această declarație, considerând-o greșită și ofensatoare din punctul de vedere al memoriei bunicilor noștri”, a declarat Peskov.
Întrebat dacă declarația lui Zelenski se va răsfrânge asupra relațiilor dintre Rusia și Ucraina, Peskov a afirmat că, deocamdată, aceste relații sunt departe de normalizare. ”Nu aș vorbi, deocamdată, despre relațiile dintre cele două țări. În pofida unei evoluții pozitive a contactelor celor doi șefi de stat, relațiile sunt departe de un trend stabil, de normalizare, spre marele nostru regret”, a subliniat reprezentantul Kremlinului.
Aleksei Pușkov: Zelenski a depășit ”toate granițele posibile și imposibile ale ticăloșiei”
Cuvintele lui Zelenski au fost comentate și de către senatorul rus Aleksei Pușkov. În opinia sa, declarația liderului de la Kiev se explică prin dorința lui de a face pe plac Poloniei, dar și prin nevoia de a răspunde la ”onorul de care s-a bucurat Rusia” în cadrul celei de-a cincea ediții a Forumului mondial al Holocaustului, desfășurat săptămâna trecută în Israel.
În opinia senatorului, prin afirmațiile sale, președintele ucrainean a depășit ”toate granițele posibile și imposibile ale ticăloșiei”. ”Așa departe nu s-a ajuns nici chiar în Polonia”, a scris Pușkov, pe Twitter.
Aflat în vizită în Polonia, Zelenski a acuzat Uniunea Sovietică de declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial, susținând că Polonia a fost victima acțiunilor Berlinului și ale Moscovei. Mai mult, el a amintit că lagărul morții a fost eliberat de forțele Frontului 1 Ucrainean și de divizia 100 ”Lvov”. În replică, directorul Serviciului de Informații Externe și președintele Societății de Istorie a Rusiei, Serghei Narîșkin, a amintit că unitățile militare sovietice își primeau denumirile nu după componența națională, ci după direcția principalelor atacuri, scrie RBK.
Europa riscă să se confrunte cu o nouă criză a gazelor pe fondul scăderii rapide…
Președintele Centrului pentru Comunicații Strategice, Dmitri Abzalov, consideră că liderul american, Joe Biden, „agravează serios…
81% dintre ruși au declarat că au încredere în președintele Vladimir Putin, 82% îi evaluează…
Președintele Serbiei a atras atenția liderilor occidentali să nu subestimeze declarațiile liderului rus. Aleksandar Vučić…
Vladimir Putin a avut la Kremlin o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, cu reprezentanți ai…
La 21 noiembrie președintele Vladimir Putin s-a adresat cetățenilor țării cu un mesaj televizat. Publicăm…
This website uses cookies.