Hot News
Diplomați ruși, suspectați de spionaj în Bulgaria
25/01
Provocare: Ministerul rus de Externe a răspuns Bulgariei pentru expulzarea diplomaților
26/01

Patinajul rusesc a triumfat la Europene (VIDEO)

Un acord final al echipei ruse - tot podiumul la proba de fete este ocupat de rusoaicele: Aliona Kostornaia (aurul, în centrul imaginii), Anna Șcerbakova (argintul) și Alexandra Trusova (bronzul)/ Foto: Rossiiskaia Gazeta

Patinatorii ruși au ocupat, la Campionatele europene din orașul austriac Graz, primele trei locuri la proba de perechi, obținând, totodată, medaliile de aur la dansuri și la proba de băieți. La miezul nopții, a venit știrea că și la proba de fete, tot podiumul este ocupat de sportivele rusoaice – Aliona Kostornaia, de 16 ani (medalia de aur), Anna Șcerbakova (argintul) și Aleksandra Trusova (bronzul).

Foto: RIA Novosti

La perechi, pe podiumul învingătorilor au urcat, pe prima treaptă, Aleksandra Boikova și Dmitri Kozlovski, după ce, la programul liber, au obținut 152,24 de puncte, scorul final fiind de 234,58 de puncte. Locul doi a fost ocupat de Evghenia Tarasova și Vladimir Morozov (208,64 de puncte), urmați, pe trei, de Daria Pavliucenko și Denis Hodîkin (206,53) (în stânga imaginii).

Campionii europeni la proba de dans, Viktoria Sinițîna și Nikita Kațalapov/ Foto: Reuters

La dansuri, rușii Viktoria Sinițina și Nikita Kațalapov au strălucit, pur și simplu, pe gheața patinoarului din Graz, unde au reușit să obțină, la proba de liber, 131,69 de puncte, cu un rezultat final de 220,42 de puncte.

Fostul campion mondial și olimpic, Evgheni Plușcenko, a comentat victoria repurtată de Dmitri Aliev la proba de băieți, unde el a adus țării sale primul aur european, după opt ani.

”Felicitările mele, este o veste extraordinară că, în sfârșit, după o foarte lungă pauză, avem, din nou, un campion European”, a comentat Evgheni Plușcenko victoria lui Dmitri Aliev. ”Îmi doresc să cred că nu ne vom opri aici, îmi doresc ca băieții să meargă mai departe, cu execuții demne la campionatul mondial. Și ca, peste doi ani, să demonstreze cel mai bun patinaj, la Jocurile Olimpice de la Beijing”, a spus Plușcenko.

Noul campion european, Dmitri Aliev/ Fost: RIA Novosti

Renumitul patinator, în prezent antrenor la academia de patinaj ce-i poartă numele, a declarat că, pentru programul său și, în general, pentru cariera sa, Aliev a meritat victoria. În opinia lui Plușcenko, Dmitri este un sportiv foarte bun. În plus, Plușcenko a lăudat execuția tânărului Artur Danielian, care a obținut medalia de argint, felicitând-o pe antrenoarea lui, Elena Buianova, pentru această mare realizare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VIDEO: Evoluția Alionei Kostornaia, în programul liber

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940217