Categories: Rusia si lumea

Summitul marilor puteri nucleare. China susține ideea lui Putin

China susține propunerea președintelui Rusiei, Vladimir Putin, privind organizarea unei întâlniri a liderilor celor cinci state membre permanente ale Consiliului de securitate al ONU, a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE chinez, Hua Chunying.

”Partea chineză susține propunerea Rusiei de a organiza un summit al celor cinci țări membre permanente ale Consiliului de securitate al ONU și, împreună cu partea rusă, este gata să ia legătura și să convină această chestiune cu restul membrilor permanenți ai Consiliului”, a precizat diplomata chineză, într-un comunicat postat de site-ul ministerului și preluat de agenția Interfax.

Hua Chunying a subliniat rolul și responsabilitatea Consiliului de Securitate al ONU pentru asigurarea păcii și securității, arătând că, «actualul context internațional se caracterizează prin intensificarea factorilor de instabilitate și incertitudine, în condițiile în care problema ”punctelor fierbinți” devine tot mai acută, iar multilateralismul și rolul ONU se confruntă cu provocări serioase».

”Anul acesta se împlinesc 75 de ani de la victoria în răboiul mondial antifascist și de la crearea Organizației Națiunilor Unite. Adâncirea contactelor și a colaborării membrilor permanenți ai Consiliului de Securitate are o importanță uriașă pentru protejarea multilateralismului și a ordinii mondiale posbelice, pentru susținerea autorității ONU și a Consiliului ei de Securitate, pentru menținerea păcii și stabilității internaționale și regionale”, a afirmat Hua Chunying.

Putin a propus organizarea, în cursul acestui an, a unei întâlniri a liderilor membrilor permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU.
Adresându-se participanților la forumul internațional ”Păstrăm memoria Holocaustului, luptăm împotriva antisemitismului”, Putin a declarat că liderii mondiali nu trebuie să ignore primii muguri de ură și antisemitism și să facă tot posibilul pentru a proteja lumea.

”După părerea mea, țările fondatoare ale Organizației Națiunilor Unite, cele cinci puteri care poartă responsabilitatea pentru apărare civilizației, pot și trebuie să dea un exemplu. Am discutat cu unii colegi și, din câte mi-am dat seama, reacția a fost, pe ansamblu, pozitivă, la ideea organizării unei întâlniri a șefilor statelor care sunt membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU – Rusia, China, SUA, Franța și Marea Britanie”, a spus Putin. El a adăugat că reuniunea poate fi organizată în orice colț al lumii, unde va fi mai potrivit.

”Rusia este pregătită pentru o dezbatere serioasă. Intenționăm să trimitem, fără întârziere, mesaje corespunzătoare liderilor celor cinci țări”, a menționat șeful statului rus.

owner

Recent Posts

Răspunsul nostru nu este pentru Chamberlain*

Reprezentanta oficială a MAE rus, Maria ZAHAROVA și consilierul principal al departamentului de informație și…

12 ore ago

Putin: Plan de acțiuni în cazul în care Occidentul aprobă atacuri asupra Rusiei

Rusia demonstrează Occidentului care se gândește cum să ajute mai departe Ucraina, că este pregătită…

21 de ore ago

Minus unu, minus doi….

Deci, prin decret special al președintelui Ucrainei, a fost demis din funcția sa de comandant…

21 de ore ago

Volodin: Acțiunile Parlamentului European duc la un război nuclear global

Apelul adresat de Parlamentul European țărilor UE de a permite Kievului să atace teritoriul Federației…

23 de ore ago

Putin: Trebuie acoperit întreg necesarul de drone al armatei

Rusia trebuie să acopere la capacitate maximă necesarul de aparate de zbor fără pilot al…

23 de ore ago

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

2 zile ago

This website uses cookies.