Maria Zaharova l-a pus la punct pe premierul Poloniei

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a vorbit în termeni duri la adresa premierului Poloniei, Mateusz Morawiecki, care, într-un articol pentru publicația americană Politico, a încercat să mintă în privința cauzelor izbucnirii celui de-al Doilea Război Mondial.

Într-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook, Zaharova a apreciat că, de data aceasta, politicianul polonez nu s-a limitat, printr-o încercare de manipulare, la a așeza pe același rând Uniunea Sovietică și Germania hitleristă sau să avanseze teza mincinoasă despre ”alianța” dintre Berlin și Moscova. Diplomatul a amintit cum, înainte de război, ”conducerea poloneză a cochetat cu Hitler, momentul apoteotic al acestei politici devenind participarea rușinoasă a Varșoviei la împărțirea Cehoslovaciei, în 1938, ca rezultat al Complotului de la München – eveniment care a devenit, de altfel, prologul real al celui de-al Doilea Război Mondial.

Maria Zaharova a arătat, de asemenea, că, în mod ipocrit, Morawiecki nu a menționat în articolul său faptul că Varșovia a fost cea care ”a torpilat eforturile de creare a unui sistem european de securitate colectivă” și a refuzat să colaboreze cu Moscova, care întinsese o mână de ajutor. Aceasta a condus la eșuarea, în vara anului 1939, a tratativelor dintre URSS, Franța și Marea Britanie privind acordul de ajutor reciproc. Un document care, a subliniat reprezentantul oficial al MAE rus, ar fi putut să prevină, în mod real, agresiunea lui Hitler și izbucnirea groaznicului război.

Printre altele, Maria Zaharova i-a atras atenția premierului Poloniei că a ignorat concluziile Tribunalului de la Nürnberg și a pus sub semnul îndoielii contribuția URSS la salvarea lumii de fascism.

”Consacrând articolul Holocaustului, premierul Poloniei se folosește de material pentru a transmite esența câtorva teze false. Una dintre ele, centrală, este dedicată ”celor 45 de ani de ocupație sovietică și care a costat milioane de vieți”. Minciunile și manipulările au devenit coautori credincioși ai politicienilor polonezi care emit judecăți pe tema celui de-al Doilea Război Mondial.

După eliberarea Poloniei, Uniunea Sovietică a trecut la realizarea unui amplu program de restabilire a economiei țării, distrusă de hitleriști. În plus, Guvernul sovietic a acționat dezinteresat, uneori sacrificând propriile interese. Datorită URSS-ului, Polonia a primit, la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, așa-numitele ”teritorii restituite”, care, înainte, aparținuseră Germaniei.

Datorită URSS-ului, ea a intrat printre țările fondatoare ale ONU. Și nu este decât o mică parte din ceea ce Uniunea Sovietică și poporul ei au făcut pentru renașterea postbelică a Poloniei”, scrie diplomatul.

În același timp, Maria Zaharova a declarat că Mateusz Morawiecki a întrecut orice măsură afirmând că, ”deși Armata Roșia a eliberat, într-adevăr, Oświęcim, lagărul de concentrare putea fi eliberat cu o jumătate de an mai devreme”. Cuvinte pe care, indignată, Zaharova le-a definit ca fiind ceva aflat dincolo de granița dintre bine și rău.

owner

Recent Posts

Răspunsul nostru nu este pentru Chamberlain*

Reprezentanta oficială a MAE rus, Maria ZAHAROVA și consilierul principal al departamentului de informație și…

10 ore ago

Putin: Plan de acțiuni în cazul în care Occidentul aprobă atacuri asupra Rusiei

Rusia demonstrează Occidentului care se gândește cum să ajute mai departe Ucraina, că este pregătită…

18 ore ago

Minus unu, minus doi….

Deci, prin decret special al președintelui Ucrainei, a fost demis din funcția sa de comandant…

19 ore ago

Volodin: Acțiunile Parlamentului European duc la un război nuclear global

Apelul adresat de Parlamentul European țărilor UE de a permite Kievului să atace teritoriul Federației…

21 de ore ago

Putin: Trebuie acoperit întreg necesarul de drone al armatei

Rusia trebuie să acopere la capacitate maximă necesarul de aparate de zbor fără pilot al…

21 de ore ago

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

2 zile ago

This website uses cookies.