Categories: Rusia si lumea

Rusia în APCE: demers privind protecția memoriei istorice

Foto: RIA Novosti

Delegația Rusiei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) intenționează ca, în contextul declarației Seimului Poloniei, să ridice activ problema protejării memoriei istorice despre războiul împotriva fascismului și a inadmisibilității falsificării ei și, posibil, va propune proiectul unei rezoluții în acest sens.

”În cadrul contactelor noastre cu absolut toate grupurile parlamentare, fără excepție, vom dezbate situația creată. În APCE lucrează și colegii din Seimul polonez”, a declarat, pentru agenția TASS, președintele Comisiei pentru afaceri internaționale a Dumei de Stat, Leonid Sluțki (în imagine).

Potrivit precizărilor sale, delegația rusă va depune proiectul unei rezoluții corespunzătoare, dar, ”nu înainte de a ne convinge că rezoluția va trece și că aceia care, la Varșovia, distrug memoria istorică, nu vor triumfa”, dacă proiectul va fi respins. Deputatul a arătat că un astfel de proiect ar putea fi elaborat în scurt timp, dar că parlamentarii din Rusia trebuie, înainte de toate, să-i convingă pe colegii din Europa că este inadmisibilă falsificarea istoriei.

”Misiunea noastră este de a spune adevărul, celor care nu știu ce se întâmplă, astăzi, la Varșovia”, a continuat Sluțki. Scopul este ca tot mai mulți politicieni din Europa să-i audă pe ”oamenii care gândesc, inclusiv în instituțiile societății civile” și să înțeleagă ”ce evenimente inadmisibile se petrec acolo (în Polonia – n.r.) și ce decizii se adoptă”, a explicat deputatul rus. El a adăugat că toți membrii Parlamentului rus trebuie, în general, să lucreze pe toate platformele internaționale ”pentru a transmite adevărul despre cum sunt denaturate” rezultatele celui de-al Doilea Război Mondial.

La data de 9 ianuarie, Seimul Poloniei (camera inferioară a Parlamentului țării) a adoptat o rezoluție prin care își exprimă protestul ”față de manipularea faptelor și reinterpretarea istoriei, de către politicienii Rusiei, cu scopul discreditării Poloniei și înrăutățirii relațiilor ruso-poloneze”. Potrivit parlamentarilor polonezi, două puteri poartă responsabilitatea pentru izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial – Germania și Uniunea Sovietică, scrie TASS.

Deschizând, marți, sesiunea parlamentară de primăvară, speaker-ul Dumei de Stat (camera inferioară a Parlamentului rus), Viaceslav Volodin, a subliniat că ”numai politicienii slabi și mincinoși nu pot accepta rolul jucat de Uniunea Sovietică în victoria asupra ciumei maronii” (nazismul – n.r.). Potrivit declarațiilor sale, conducerea poloneză trebuie să țină minte prețul plătit pentru libertatea poporului polonez, studiind datele privind pierderile armatei sovietice în timpul luptelor pentru eliberarea Poloniei.

owner

Recent Posts

Răspunsul nostru nu este pentru Chamberlain*

Reprezentanta oficială a MAE rus, Maria ZAHAROVA și consilierul principal al departamentului de informație și…

12 ore ago

Putin: Plan de acțiuni în cazul în care Occidentul aprobă atacuri asupra Rusiei

Rusia demonstrează Occidentului care se gândește cum să ajute mai departe Ucraina, că este pregătită…

20 de ore ago

Minus unu, minus doi….

Deci, prin decret special al președintelui Ucrainei, a fost demis din funcția sa de comandant…

21 de ore ago

Volodin: Acțiunile Parlamentului European duc la un război nuclear global

Apelul adresat de Parlamentul European țărilor UE de a permite Kievului să atace teritoriul Federației…

23 de ore ago

Putin: Trebuie acoperit întreg necesarul de drone al armatei

Rusia trebuie să acopere la capacitate maximă necesarul de aparate de zbor fără pilot al…

23 de ore ago

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

2 zile ago

This website uses cookies.