Categories: Economie

Kudrin a calculat cât se fură din bugetul Rusiei

Anual, din bugetul de stat al Rusiei se fură în limitele a două-trei miliarde de ruble (29,2 – 43,8 milioane de euro), a declarat șeful Curții de Conturi, Aleksei Kudrin (în imagine), într-un interviu acordat agenției RIA Novosti.

Oficialul a precizat, totodată, că este vorba despre cazuri de furt din banii publici anchetate, deja, în dosare penale. Pe ansamblul anului 2019, s-au comis infracțiuni în valoare de aproximativ 809 miliarde de ruble. Politicianul a explicat că aproape o treime din acestea reprezintă nereguli contabile, care se corectează în timpul verificărilor, altă treime sunt încălcări ale proceselor de achiziții, ceea ce nu înseamnă faptă penală.

Șeful Curții de Conturi a adăugat, de asemenea, că instituția pe care o conduce va demara un audit strategic în domeniul financiar. ”Ne-am stabilit asemenea indicatori de performanță, încât să putem exercita un plus de influență asupra situației din țară prin rezolvarea problemelor sistemice”, a subliniat Kudrin.

În altă ordine de idei, comentând ideea reducerii impozitului pe venit pentru cetățenii cu venituri modeste, ca mijloc de scădere a gradului de sărăcie, oficialul a apreciat că un instrument mult mai eficient ar putea fi subvenția, stabilită în funcție de venitul pe membru de familie.

”O subvenție țintă ar avea mai multă greutate în lupta împotriva sărăciei decât eliberarea de impozite”, a apreciat Kudrin, subliniind că instituția sa nu a formulat propuneri de scădere a impozitului și nici nu analizează asemenea variante. Potrivit spuselor sale, reducerea poverii de impozitare pentru cetățenii cu salarii mici ”are o legătură foarte tangențială” cu lupta împotriva sărăciei.

Explicând, el a arătat că, de cele mai multe ori, persoanele cele mai nevoiașe nu dețin venituri care să fie impozitate, astfel că o modificare procentuală nu i-ar afecta. ”Sunt familii cu copii, cu copii bolnavi, familii care, dintr-un motiv sau altul, nu pot să muncească”, a arătat Kudrin.

owner

Recent Posts

Răspunsul nostru nu este pentru Chamberlain*

Reprezentanta oficială a MAE rus, Maria ZAHAROVA și consilierul principal al departamentului de informație și…

12 ore ago

Putin: Plan de acțiuni în cazul în care Occidentul aprobă atacuri asupra Rusiei

Rusia demonstrează Occidentului care se gândește cum să ajute mai departe Ucraina, că este pregătită…

21 de ore ago

Minus unu, minus doi….

Deci, prin decret special al președintelui Ucrainei, a fost demis din funcția sa de comandant…

21 de ore ago

Volodin: Acțiunile Parlamentului European duc la un război nuclear global

Apelul adresat de Parlamentul European țărilor UE de a permite Kievului să atace teritoriul Federației…

23 de ore ago

Putin: Trebuie acoperit întreg necesarul de drone al armatei

Rusia trebuie să acopere la capacitate maximă necesarul de aparate de zbor fără pilot al…

24 de ore ago

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

2 zile ago

This website uses cookies.