Hot News
Timp, înapoi! Vyacheslav Samoshkin (XLV): Revelațiile Revoluției Române
04/01
Putin și Macron au vorbit despre situația din Irak
04/01

Germania, reacție la declarațiile Varșoviei despre Hitler și Stalin

Foto:TASS

”Punctul de vedere al Germaniei nu a suferit modificări, ea considerându-se vinovată de declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial. Poziția Poloniei nu este susținută de nimeni”, a comentat, pentru publicația ”Vzgliad”, politologul german Alexander Rahr (în imagine), comentând afirmațiie premierului Poloniei, Mateusz Morawiecki, despre ”strălucitoarea alianță dintre Hitler și Stalin”, în 1939.

”În Germania, nimeni nu reacționează la declarațiile polonezilor potrivit cărora, URSS este vinovată de toate. Punctul de vedere oficial al țării susține că trebuie să privim rezultatele războiului. Hitler a fost primul care a încălcat Pactul de neagresiune dintre Germania și URSS”, a spus Rahr.

Potrivit spuselor sale, cancelarul Angela Merkel se pregătește să vină la Moscova, pentru aniversarea a 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei. ”Rusia nu le va permite polonezilor să îi strice sărbătoarea Victoriei. Și nu este vorba numai despre sărbătoare; este o chestiune legată de viziunea asupra lumii și de identitate – cea pe care este construită Rusia de astăzi, care a învins fascismul. Are loc o serioasă bătălie a viziunilor asupra lumii, iar istoria este folosită în calitate de armă”, a subliniat expertul.

În opinia lui, 2020 va fi anul confruntării pe probleme de istorie între Moscova și Varșovia. ”Nu numai Stalin va fi vinovat de faptul că Europa a suferit atât de mult în secolul 20, ci și americanii, și englezii. În Europa sunt oameni care consideră că Rusia nu are și nu trebuie să aibă vreo legătură cu Europa. Ea trebuie să se simtă vinovată și să se căiască pentru comunism. Numai după aceea, sunt dispuși să stea de vorbă cu Moscova. O abordare care va fi frecvent folosită. Trebuie să fim pregătiți pentru un război hibrid, pentru tentativele de a lupta împotriva adversarului, distrugându-i identitatea”, a apreciat politologul german.

Rahr consideră că polonezii luptă pentru a-și spori influența în Europa. ”Și, cel mai ușor este să le amintești tuturor cum au fost ei victime, cum teritoriul lor a fost ocupat, cum nu li s-a permis un stat suveran. Ei joacă pe această emoție, încercând, astfel, să justifice extinderea și consolidarea spre est a NATO, împotriva Rusiei. Este un joc foarte periculos, pentru că nu conduce la înțelegerea reciprocă de care are atâta nevoie Europa, ci la continuarea confruntării”, a concluzionat interlocutorul publicației ”Vzgliad”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939214